0
Auto Moto

NOVOSTI U FORMULI JEDAN: Dve trke ispadaju iz kalendara?

Objavljeno: 09.05.19 u 19:34

Kalendar Formule jedan bi mogao da doživi velike promene u narednih godinu dana, rekao je izvršni direktor Ćejs Keri.

Keri je u izjavi koju je preneo Motosport istakao da će dve trke iz ovogodišnjeg kalendara „ispasti“ iz dogovora za 2020. godunu, kao i da je postignut dogovor sa dve staze kojima je ove godine isticao ugovor.

Iako nije imenovao koje su u pitanju, gotovo je sigurno da će se naredne sezone u kalendaru „najbržeg cirkusa na svetu“ naći Monca, kojoj je isticao ugovor, potom Silverston, za kog je takođe izvesno da će ponovo ugostiti F1, dok će umesto dve koje „otpadaju“ doći Vijetnam i Holandija. 

To bi značilo da će, uz Barselonu, kalendar 2020. godine proći bez Hokenhajma ili Meksika.

– U završnoj fazi kreiranja kaldendara za 2020. godinu smo. Postignut je dogovor sa dve staze o novom ugovoru, već je objavljena ulična trka u Hanoiju, trebalo bi da u kalendar uđe još jedna nova… Očekujemo da broj trka bude isti kao ove godine (21), tako da je jasno da nećemo obnoviti sve ugovore koji ističu. 

Ponuda ne manjka, što Formulu jedan stavlja u odličan položaj:

– Imamo sreće jer smo u situaciji da imamo veću ponudu nego potražnju. Ipak, moramo da budemo pažljivi. Očekujemo da broj trka poraste nakon 2020. godine, ali ne želimo da žurimo bilo gde, dodao je on.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter