0
Evropske lige

FOTO: PRINTSCREEN

‘SUROVA’ FIFA: Fudbalski velikan dva prelazna roka bez pojačanja!

Objavljeno: 08.05.19 u 14:18

Kako sada stvari stoje dosadno leto se očekuje na ‘Stamford Bridžu’.

Komisija za žalbe Svetske fudbalske federacije (FIFA) danas je donela odluku o onoj koju je uputio Čelsi.

Zbog mahinacija i ‘nelegalnih’ transfera igrača mlađih od 18 godina FIFA je kaznila tim iz Londona zabranom dovođenja igrača u dva naredna prelazna roka, koja i dalje ostaje na snazi. Tokom letnjeg prelaznog roka koji je pred nama i zimskog, Čelsi će moći samo da prodaje fudbalere, što je konstatovano današnjom odlukom Komisije. U čitavu kaznu uključen je i finansijski deo koji će klub sa ‘Stamford Bridža’ morati da plati iznos od 600 hiljada švajcarskih franaka.

Jedino gde je FIFA popustila tiče se odluke da ženskoj i futsal selekciji ‘plavaca’ dozvoli dovođenje igrača, što u svakom slučaju neće mnogo obradovarti navijače tog kluba. Takođe, Čelsi će moći da dovodi igrače mlađe od 16 godina, ali uz poštovanje važećih propisa…

Povodom čitavog slučaja, koji preti da ozbiljno ugrozi narednu sezonu i planove Čelsija je prilika da se uputi žalba Sudu za sportsku arbitražu (CAS). Nije se često dešavalo da ovaj sud preinači odluke sportskih organziacija, ali može da da tračak nade ‘plavcima’ ukoliko se uopšte odluče na ovaj potez.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter