0
Evrokupovi

FOTO: YouTube

LŠ-POLUFINALE: Šok u Amsterdamu, Ajaks vodio 2:0, Moura golom u poslednjoj sekundi odveo ‘pevce’ u finale (VIDEO)

Objavljeno: 08.05.19 u 23:05

U drugom polufinalnom meču Lige šampiona Totenhem je u Amsterdamu pobedio Ajaks sa 3:2 (0:2), te većim brojem postignutih golova u gostima prošao u veliko finale. Prvi meč Holanđani dobili sa 1:0.

Šok u Amsterdamu! Totenhem ide u finale Lige šampiona! Kako? Neverovatno! U poslednoj sekundi utakmice. Vodio je Ajaks 2:0, Moura je sa dva gola izjednačio na 2:2, četvrti sudija je pokazao da se utakmica produži pet minuta, a na 4:59 Brazilac je postigao het-trik i sa 3:2 progurao Totenhem do finala Lige šampiona. Ali, idemo redom…

Ajaks je furiozno otvorio utakmicu i u 4. minutu je stvorio prvu priliku, Tadić je šutirao, lopta je zakačila Tripijea, a Loris je izbacio u korner. Udarac iz ugla izveo je Šene, De Liht je skočio i pogodio za – 1:0. Fenomenalan je to bio početak za četu Ten Haga.

Totenhem je uzvratio tek u 23. minutu kada je Ali uposlio Sona, Korejac šutirao, ali je Onana bio na mestu. Samo minut kasnije pokušao je Eriksen, ali bez uspeha. U 30. minutu Tadić je imao novu šansu, posle solo akcije i ‘bicklice’ je šutirao zamalo pored gola. U 35. minutu je usledila erupcija oduševljenja na ‘Johan Krojf areni’, Van de Bek je povukao kontru, ostavio je loptu na levi bok do Tadića, ovaj je vratio na ivicu šesnaesterca, a Zijeh ‘bombom’ savladao Lorisa – 2:0. To je bio konačan rezultat prvog poluvremena.

Poketino je drugo poluvreme počeo sa još jednim napadačem, uveo je u igru Ljorentea. U 53. minutu sjajna je bila šansa za Hotspur, Eriksen je poslao loptu iza leđa odbrane Ajaksa, Ali je tukao ka golu, ali je Onana bio sjajan.

Niko nije ni sulutio da će uskoro uslediti ‘Blickrig’ Totenhema. U 55. minutu sevnula je kontra tima iz Londona, Moura je uposlio Alija, ovaj vratio loptu Brazilcu koji se sjajno snašao u situaciji jedan na jedan sa Enanom i pogodio za – 2:1.

Samo četiri minuta kasnije novi gol za goste. Veliku šansu je imao Ljorente, njegov pokušaj sa pet metara uhvatio je golman Onana i kada se činilo da će Kamerunac zadržati loptu, njegov saigrač Šene mu je izbio iz ruku, Moura je to iskoristio i pogodio za – 2:2.

Ajaks je bio u šoku, ali je u 63. minutu mogao do trećeg gola. Tadić je sa levog krila loptu ubacio malo iznad peterca, šutirao je Zijeh pored gola. Marokanac je golu bio bliži u 80. minutu kada je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta umesto u golu završila na stativi.

Totenhem je mogao u 87. minutu da ućutka domaće navijače, posle kornera Vertongen je skočio šutirao glavom i pogodio prečku, lopta mu se vratila, ali je slabo šutirao u Onanu. U nadoknadi vremena Ajaks je mogao da stavi ‘tačku’ na ovaj meč, ali je njegov šut odbranio Ljoris. Šok je usledio u poslednjim sekundama nadoknade vremena koja je trajala pet minuta. Bukvalno u 94:59 Morua je dobio loptu, sjajno šutirao po zemlji i pogodio za konačnih 3:2 i prolaz Hotspura u finale.

Ono je na programu 1. juna u Madridu na stadionu ‘Vanda Metropolitano’, a sastaće se dva engleska kluba Liverpul i Totenhem. Šteta za našeg Dušana Tadića…

AJAKS – TOTENHEM 2:3 (2:0)
De Ligt 5, Zijeh 35 – Moura 55, 59, 90+5

AJAKS: Onana – Mazraui, De Liht, Blind, Taljafiko – Šene (od 60. Feltman), De Jong, Van de Bek (od 90. Magaljan) – Dolberg (od 67. Singraven), Ziješ i Tadić.
TOTENHEM: Loris – Tripijer (od 81. Lamela), Aldervereld, Fertongen, Rouz (od 81. Dejvis) – Sisoko, Vanjama (od 46. Ljorente), Ali – Eriksen – Son i Moura.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter