0
Košarka

FOTO: STARSPORT

KLS: Zvezda ubedljiva protiv OKK Beograda, a ponovo je igrač ‘iz drugog plana’ bio najbolji (FOTO)

Objavljeno: 08.05.19 u 20:46

Crvena zvezda je zadržala maksimalan učinak u košarkaškoj Superligi i ostvarila četvrti trijumf, ovog puta protiv OKK Beograda rezultatom 82:50.

Ni mnogi timovi iz ABA j.t.d. lige, pa ni Budućnost, nisu mogli da čak ni ugroze Crvenu zvezdu u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’, te je očekivano da to nije uspeo ni OKK Beograd.

Kao i u prethodna tri meča Superlige, tim Milana Tomića je rutinski slavio pobedu, ovog puta od čak 32 poena razlike, u meču koji je od prvog momenta išao u pravcu ubedljivog trijumfa crveno-belih.

‘Klonferi’ su uspevali da odolevaju šampionu Jadrana u prvoj deonici, koju su izgubili samo sa tri poena razlike, ali je već od druge četvrtine Zvezda stigla do dvocifrene razlike i ona je u nastavku konstantno rasla.

Sjajno je funkcionisao tandem Čović-Ristić, baš kao i protiv FMP-a, pa su prštale asistencije omalenog pleja i laki poeni srpskog centra.

FOTO: STARSPORT

Do kraja poluvremena domaćin je vodio sa 13 poena razlike (42:29), a potpuni potom OKK Beograda doneo je treći kvartal u kom je Zvezda stizala do dosta lakih poena i znatno veće razlike.

Ona je išla i do 30 poena, što je ekipa OKK Beograda uspela da smanji u poslednjih 10 minuta, ali su ponovo posustali, a slobodno se može reći, rezervni tim Crvene zvezde to iskoristio za novu najveću prednost na meču.

Na kraju je meč završen rezultatom 82:50, u prilično neefikasnoj poslednjoj četvrtini u kojoj je rezultat bio ‘samo ’15:7. Jasno je bilo svima da je meč odavno završen i ni jednima ni drugima se nije igralo puno košarke.

Baš kao i protiv FMP-a iz Železnika, i večeras je najefikasniji igrač Crvene zvezde bio čovek koji je tokom cele sezone bio u drugom planu, Dušan Ristić koji je ubacio 15 poena i imao sedam uhvaćenih lopti.

Pratio ga je Ognjen Dobrić sa 13, a jedini dvocifreni još je bio Majkl Odžo sa 10 poena. Valja istaći da je još jednom Filip Čović razigravao saigrače, posebno Ristića, i meč je završio sa 12 asistencija (protiv FMP-a je imao 16).

U poraženom taboru Luka Cerovina je imao 15, a bivši košarkaš Partizana Nikola Tanasković 10 postignutih poena.

FOTO: STARSPORT

Crvena zvezda – OKK Beograd 82:50 (19:16, 23:13, 25:14, 15:7)

4. kolo košarkaške Superlige
Dvorana: Aleksandar Nikolić

Sudije: Jovčić, Prpa, Vesković

CRVENA ZVEZDA: Odžo 10, Lazić 5, Davidovac 2, Faje 2, Rivers 9, Nenadić 9, Simanić 4, Kešelj 5, Čović 6p, 12as, Dobrić 13, Radanov 2, Ristić 15.

OKK BEOGRAD: Simeunović 6, Musić 4, Cerovina 15, Langović 1, Stanić 5, Vićentić, Tanasković 10, Mušidi, Islamović, Vujić 9, Maran, Ratkovica.

Košarkaška liga Srbije, 4. kolo:

Grupa A

FMP – Dunav Novi Banovci 89:47
Zlatibor – Borac 74:80
Crvena zvezda – OKK Beograd 82:50

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter