0
ATP

ATP MADRID: Đere eliminisao Del Potra!

Objavljeno: 08.05.19 u 17:18

Srpski teniser bio je bolji nakon tri seta, rezultat je bio 2:1 (6:3, 2:6, 7:5).

Laslo Đere plasirao se u osminu finala turnira u španskoj prestonici.

Osmi reket sveta završio je takmičenje posle tri seta lavovske borbe sa Đereom. Srbin je već u prvom brejku na meču umalo izgubio servis pošto je Huan Martin del Potro imao brejk loptu pri rezultatu 30:40. Đere je osvojio prvi gem, a u drugom imao dve brejk lopte, međutim tada se odlično odbranio Argentinac.

Uzbudljivo je bilo i u nastavku, i u trećem gemu viđena je jedna brejk lopta, ali opet neiskorišćena od strane Argentinaca. Potom dva sigurna gema na obe strane bez izgubljenog poena, nakon čega je usledio brejk Lasla Đerea. Srbin je poveo sa 4:2, pa i 5:2 na svoju servu da bi set mirno priveo kraju.

Oba tenisera imala su siguran ulazak u drugi set, nakon što je Đere osvojio svoj prvi gem u tom delu meča, Del Potro je vezao tri osvojena gema od kojih je jedan bio i brejk. Imao je vođstvo od 5:2 Argentinac nakon čega je drugim brejkom na meču stigao do 1:1 u setovima.

Za kraj, velika borba u odlučujućem setu. Deset gemova sjajnog tenisa, do odlučujućeg 11. u kom je Đere napravio brejk. Zatim je Srbin uspešno servirao za osvajanje seta i meča.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter