7
Domaći fudbal

FOTO: Youtube/Screenshot

DUG NIJE PREKO 40 MILIONA: Vuletić otkrio koliki je dug Partizana, Savo dobija novu funkciju…

Objavljeno: 07.05.19 u 15:01

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić govorio je o dugu Partizana prema državi i poveriocima, ali i trenutnom stanju u klubu.

Navijači Partizana ne pamte kada je njihov tim imao ovako lošu sezonu. ‘Grobari’ za sve krive upravu, od lošeg izbora igrača, do očajnog vođenja kluba. Najviše brinu spekulacije da crno-beli duguju više od 40 miliona evra. U odbranu svojih kolega sa čela kluba stao je potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić koji je za ‘Kurir’ otkrio koliki je dug ‘parnog valjka’ prema državi, ali i poveriocima.

– Odgovorno tvrdim da je dug prema državi i drugim poveriocima negde između 20 i 21 miliona evra.

Potpredsednik Partizana je otkrio da će trener Savo Milošević dobiti još jednu funkciju u klubu, to jest da se neće dovoditi novi sportski direktor.

– Sve smo bliži konceptu rada engleskih klubova u kojima deo funkcija sportskog direktora obavlja trener. Budući da je naš trener bio dokazan u radu na poziciji sportskog direktora u FSS, duboko verujem da ovaj prelazni rok treba poveriti Miloševiću. Iskustvo mu ne manjka, tako da će biti autonoman u donošenju odluka u meri koju bude mogla da ga prati infrastruktura kluba – rekao je Vuletić.

Partizan je izgubio bitku sa Crvenom zvezdom u prvenstvu, u kupu možda budu vodili jednu, ali jedne će biti van terena. Reč je o želji Zvezde da joj se prizna titula iz 1946. godine.

– Napisao sam 25 strana u kojim objašnjavam da Crvena zvezda nema pravni osnov da prisvaja prvo mesto na prvenstvu NR Srbije 1946. godine i da to naziva titulom nacionalnog ranga. To takmičenje je bilo kvalifikaciono za prvi šampionat Jugoslavije. Komisija FSS u petak zaseda po ovom pitanju, a ja pripremam pravnu argumentaciju koju ću kolegama predstaviti na sastanku. Postoji obilje dokumentacije koje mi daje za pravo da budem optimista. Jedna napomena – FK Crvena zvezda je 1953. godine izdala monografiju pod nazivom „Opet prvi“ u toj monografiji Zvezda priznaje da je ’53. godine osvojila svoju drugu titulu, nakon prve iz 1951. Urednik te monografije, legenda Crvene zvezde Rajko Mitić, kaže o prvom mestu iz 46. godine „da je preskočena tek prva prepreka u osvajanju konačnog cilja – a to je pobeda u takmičenju državnog prvenstva.

Vladimir Vuletić je govorio i o golu protiv Napretka oko kog se još uvek vodi dilema, da li jeste ili nije.

– Moj komentar je povodom gola protiv Napretka „ne veruj Danajcima ni kada ti poklone nose“. Isto ono što mislim o golu Crvene zvezde na prvom osovosezonskom derbiju, mislim i o ovom slučaju. Dakle, srpskom fudbalu je potreban VAR. Pitanje je zašto komisija za VAR, koja svojevremeno je formirana, još nije počela da radi – zaključio je Vuletić.

0
0

7 Komentara

  1. Zasto Partizanu smeta sto Zvezda trazi titulu kakve to veze ima sa Partizanom ne trazi Zvezda da se Parizanu oduzme da bi se dodelilo Zvezdi jave veze oni imaju satim?

    0
    0
    Odgovori
    • To si upravu Zvezda ne uzima Partizanu već Spartaku koji ima isto pravo kao i Zvezda, jedino ako ne misliš da Vojvodina nije deo Srbije. Pošto se toliko bahatite ja mislim da bi trebalo da vam vrate i titulu koju je regularno osvojio Partizan, a Šajber ljubimac Zvezde je tada poklonio Zvezdi pa je zbog čudnih stvari u Sarajevu gde je Zvezda pobedila vraćena Partizanu.

      0
      0
      Odgovori
  2. Koliko neznanje vladam oko pravila fudbalske igre u vezi Partizanovog gola protiv napretka .Žalosoi je da ljudi koji se bave fudbalom i gledaju meceve lige šampiona ne prepoznaju šta je ometanje golmana i faul nad golmanom u petercu il ičak po oim mišljenju i opsajd jer je Saša Ilić ugurao golmana zasljicom u gol .Kako to peti sudija nije video ili nije želeo da vidi nije mi jasno a ni ovi koji komentarišu meč ne primete tu činjenicu koja je očigledna.Tuga i jad .Za to netreba VAR..

    0
    0
    Odgovori
    • А, друже, шта ти то има коме да паметујеш кад не знаш да се каже оФсајд (од енгл. ријечи Offside) а не оПсајд?! Ал ајде, то је још и ок јер је то страна ријеч, али да паметујеш а напишеш ,,нетреба” заједно, то је већ школски примјер неписмености.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter