0
Košarka

NBA: Strašna partija Jokića za ‘brejk’ Denvera! Lenard srušio Filu, Bobi se pojavio na momenat (VIDEO)

Objavljeno: 06.05.19 u 09:07

U noći između nedelje i ponedeljka gledali smo dve plej-of utakmice i videli dva ‘brejka’, Toronta i Denvera, kojim su se ‘zakuvale’ sesrije na Istoku i Zapadu.

Filadelfija je u trećoj utakmici razbila Toronto, ali u četvrtoj to nije uspela da ponovi, a za povratak prednosti domaćeg terena za Reptorse se pobrinuo Kavaj Lenard.

Pružio je spektakularnu partiju u trijumfu 101:96 sa 39 poena, 14 skokova i pet asistencija, a ispratio ga je Mark Gasol sa 16, Kajl Lauri sa 14 i Serž Ibaka sa 12 poena.

U poraženom timu istakao se Džimi Batler sa 29 poena, Džej-Džej Redik je imao 19, a Tobajas Heris 16 poena. Evidentno je da je Džoel Embid vukao povredu, te je imao svega 11 poena, ali Boban Marjanović nije dobio veću priliku već se na parketu pojavio samo na nekoliko sekundi. ‘Podbacio’ je i Ben Simons sa 10 poena.

Utakmica je bila izjednačena tokom celog meča, u poslednju deonicu se ušlo sa nerešenim rezultatom, ali je ‘iks faktor’ Kavaj Lenard prevagnuo na stranu Toronta.

Igrao je maestralno na obe strane terena, a trojkom preko ruke Embida u završnici je slomio otpor File i vratio Reptorsima prednost domaćeg terena. Sada je 2:2 u seriji.

Nikola Jokić odigrao je još jednu maestralnu partiju i, ovog puta, nagrađen je trijumfom Denvera na gostovanju Portlandu rezultatom 116:112.

Srpski as je upisao novi ‘tripl-dabl’ od 21 poena, 12 skokova i 11 asistencija, a u svoju statistiku dodao je i dve ukradene lopte za 39 minuta provedenih na parketu.

Ovog puta imao je veliku podršku od strane Džamala Mareja koji je upisao 34 poena, uz ključne poene u samoj završnici meča.

U većem delu meča igralo se u serijama oba tima, a poslednju udarnu imao je Denver, koji je nošen igrom Jokića i Mareja uspeo ono što nije pre dve noći. Valja istaći i da su Nagetsi treću četvrtinu dobili sa 27:14 i u tom periodu stekli, ispostavilo se, ključnu zalihu za trijumf.

Portland su predvodili Si-Džej MekKalum sa 29 poena, a Demijan Lilard je ubacio 28, mada je prvi plej Trejl Blejzersa imao ‘crne momente’ u igri, sa puno promašaja, čak i sa linije slobodnih bacanja.

NBA, polufinala plej-ofa:

Istok:

Milvoki – Boston (2:1)

Filadelfija – Toronto 96:101 (2:2)

Zapad:

Golden Stejt – Hjuston (2:1)

Portland – Denver 112:116 (2:2)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter