1
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

ZANIMLJIVA ODLUKA: Klub koji je letos ‘izmaltretirao’ Partizan u Evropi promenio je ime

Objavljeno: 04.05.19 u 19:55

Ionako čudno ime sada je još čudnije, makar za naše govorno područje…

Partizan je letor evropske kvalifikacije počeo protiv Rudara iz Pljevalja, a u drugom kolu borbe za Ligu Evrope put ga je odveo u Litvaniju na megdan Trakaiju.

Ekipi, koja se od nedavno više tako ne zove, već je Trakai promenio ime u Riterjai.

Podsetimo, Partizan je tada slavio u Beogradu sa 1:0 autogolom Januševskisa u utakmici u kojoj je ceo stadion tražio odlazak trenera Miroslava Đukića, a u revanšu u Viljnusu je tek usledilo pravo mučenje.

Litvanci su poveli sredinom prvog poluvremena, a gol spasa dao je Nemanja R. Miletić u poslednjim sekundama prvog poluvremena.

Kasnije se Partizan odbranio sa igračem manje zbog isključenja Sejdube Sume, a odmah posle utakmice, još dok su igrači bili u svlačionicama je objavljeno da će Miroslav Đukić napustiti kormilo Partizana, a da će njegov naslednik biti Zoran Bata Mirković.

Crno-beli su kasnije izbacili danski Nordsjeland, a u plej-ofu pred ulazak u grupnu fazu Lige Evrope bolji u dvomeču bio je turski Bešiktaš.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter