1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

MILAN TOMIĆ NAKON POBEDE NAD FMP-OM: Čestitam na pobedi, ne i na trećoj četvrtini!

Objavljeno: 04.05.19 u 21:34

Milan Tomić, trener Crvene zvezde, nakon pobede svog tima nad FMP Železnikom u 3. kolu košarkaške Superlige Srbije istakao je da, uprkos pobedi, nema previše razloga za zadovoljstvo.

Tomić se posebno osvrnuo na treću deonicu:

– Primili smo 25 poena. Čestitam ekipi na dobroj utakmici, ali ne i na toj četvrtini. Tražim kontinuitet tokom cele sezone, tokom svih 40 minuta. Što se toka meča tiče, mogli smo malo više da spištamo loptu u reket. Šutirali smo mnogo za tri poena, ali nam je FMP sa druge strane to i dopuštao, zatvorili su prostor iz „pik en rola“. Imali smo 29 asistencija uz deset grešaka, mnogo bolje nego na prošloj utakmici. Idemo dalje.

Ponovo je na red došla priča o kontinuitetu:

– Završili smo ABA ligu, došao je ovakav period. Trudim se da, kako znam i umem, zadržimo kontinuitet i boriću se za to, a na igračima je da to urade. Samo tako mogu da postanu veliki. FMP je dobar tim, ali protiv Zlatibora i Dunava… Ako ozbiljno odigraš i tad, bićeš dobar igrač. Protiv Partizana ili Budućnosti koncentracija je uvek na mestu.

Za kraj, Tomić je prokomentarisao i partiju Dušana Ristića:

– Po statistici, igrao je 22 minuta, postigao je 16 poena i imao deset skokova. Ali, svi moraju da igraju odbranu. To je bio razlog zašto sam vikao nekoliko puta. On ima veliki napadački talenat, ali u odbrani mora da popravi neke stvari, zaključio je Tomić.

Crveno-beli naredni susret igraju protiv OKK Beograda za četiri dana u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter