0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

RASTALI SE ZVEZDA I CIRBES: Centar karijeru nastavlja u Kini

Objavljeno: 03.05.19 u 11:19

Nemački centar više nije igrač kluba sa Malog Kalemegdana.

Cirbes je prihvatio unosnu ponudu iz najmnogoljudnije zemlje sveta, i ostatak tekuće sezone provešće u ekipi Gvangksi Vejžuang uz propisano obeštećenje koje za ovaj transfer pripada crveno.belima. Dvadesetdevetogodišnji Nemac je ove sezone odigrao 28 utakmica za crveno-bele u ABA ligi, i bio važan deo tima koja je osvojio prsten na Jadranu u finalu protiv ekipe Budućnosti, takođe je odigrao i 14 mečeva u okviru Evrokupa.

Nakon što nije bio na spisku registrovanih igrača za Superligu, bilo je evidentno da crveno-beli više ne računaju na centra. Davao je Milan Tomić tokom čitave sezone šansu Cirbesu, ali on nije uspeo da pruži partije kakve se od njega očekuje. Bilzu napuštanja Malog Kalemegdana već je bio u vreme Kupa Radivoja Korača, ali tada odlučeno da ipak završi sezonu i dato mu je nekoliko sedmica da se prirepmi van utakmica. U finišu i mečevima protiv Budućnosti on podsetio na partije iz prethodnog mandata, ali to nije bilo dovoljno da ga zadrže u crveno-belom dresu i da na njega računaju za Evroligu. Sa Malog Kalemegdana su se zahvalili košarkašu:

– KK Crvena zvezda mts se zahvaljuje Maiku na svemu što je učinio za klub u prethodnom periodu, kao i tekućoj sezoni u kojoj je najvažniji cilj već ostvaren osvajanjem ABA lige, i želi mu puno sreće u novim sportskim izazovima i novom klubu koji ga čeka u Kini, stoji u saopštenju kluba.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter