1
Košarka

FOTO: STARSPORT

KLS: Partizan se vratio iz dvocifrenog minusa i uz dramu u završnici jedva ‘preživeo’ Tamiš! (FOTO)

Objavljeno: 02.05.19 u 20:45

Košarkaši Partizana ostvarili su drugi trijumf u Košarkaškoj ligi Srbije, ovog puta protiv Tamiša u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ rezultatom 84:80.

Nije potrebno reći da je Partizan bio apsolutni favorit za ubedljiv trijumf protiv Tamiša, te je baš zato pančevački tim sve iznenadio furioznim početkom utakmice i ranim ubedljivim vođstvom.

Tim Bojana Jovičića je rafalnom paljbom zasuo koš favorizovanog domaćina i samo u prvoj deonici ubacio čak pet trojki. To je Tamišu u jednom momentu donelo dvocifreno vođstvo – 16:6.

Očekivao se odgovor Partizana i njega smo videli, ali ne u dovoljnoj meri, pa je Trinkijerijev tim tek uspeo da smanji zaostatak do kraja prve deonice, kada je bilo 21:16 za goste.

U drugoj četvrtini smo gledali rezultatsku ‘klackalicu’, ali Partizan nije uspevao da preokrene rezultat, već je ‘samo’ do poluvremena uspeo da uvede meč u egal i na odmor se otišlo sa vođstvom Pančevaca od 46:45.

FOTO: STARSPORT

Bilo je jasno da Tamiš ne može da parira Partizanu pod košem, pa smo u većini akcija gledali završetak akcija gostiju šutem van linije 6,75 metara. To im je večeras išlo u značajnoj meri, ali ne i dovoljno da bi se tokom svih 40 minuta pariralo crno-belima.

Partizan je uspeo mnogo boljom odbranom da spusti Tamiš na samo osam poena u trećoj četvrtini i u poslednjih 10 minuta igre uđe sa osetnom prednošću od 62:54.

Činilo se da je tada Tamiš bio slomljen, ali nije bilo tako. Najpre su gosti iz Pančeva zapretili kada su prišli na 69:65, a iako je Partizan potom otišao na dvocifrenu razliku, nije uspeo da mirno privede ovaj meč kraju.

Tamiš je u samoj završnici najpre trojkom Mitrovića i sa dva penala Čvorovića prišao na 80:78. Potom je došao do lopte i imao napad za izjednačenje ili čak vođstvo, ali je Ilkić izgubio loptu na početku poslednjeg minuta meča.

Odgovorio je Jaramaz sa dva penala, ali je Ilkić polaganjem ponovo vratio dva poena razlike – 82:80. Međutim, meč je ipak otišao na stranu Partizana u završnici koja je završena sa dva penala Zagorca i potom blokadi pri pokušaju Ilkića za konačnih 84:80.

Najefikasniji na ovom susretu bio je košarkaš Tamiša Stefan Mitrović sa 20 postignutih poena, a pratili su ga Ilkić sa 15 i Smiljanić sa 13 koševa.

U pobedničkom timu Marko Pecarski je ubacio 16, Nikola Janković 14, a Ognjen Jaramaz 11 poena.

FOTO: STARSPORT

Partizan – Tamiš 84:80 (16:21, 29:25, 17:8, 22:26)

2. kolo Košarkaške lige Srbije
Dvorana: ‘Aleksandar Nikolić’.
Sudije: Milija Vojinović, Ivan Stefanović, Vladimir Vesković.

PARTIZAN: S. Janković 3, Trifunović 2, Zagorac 6, Nikolić 4, N. Janković 14 (starteri), Jaramaz 11, Veličković 4, Gagić 2, Marinković 7, Pecarski 16, Pušica 9, Pejdž 6.

TAMIŠ: Ilkić 15, Smiljanić 13, Knežević 5, Jeković 8, Kapetanović 5 (starteri), Mitrović 20, Tornjanski, Čabrilo, Radović, Jereminov 8, Burić 4, Čvorović 2.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter