0
Košarka

ČOVEK SA ČELIČNOM VOLJOM: Pre godinu dana bio je u komi, a sada se ponovo vraća košarci (VIDEO)

Objavljeno: 02.05.19 u 20:02

Nakon petogodišnje pauze i bliskog susreta sa smrću Lamar Odom ponovo radi ono u čemu je najbolji, igra košarku.

Odom je  govorio o problemima iz prošlosti, zdravstvenim problemima koji ga prate i o upornosti koja ga tera da da sve od sebe. Lamar Odom je danas postao treći član Enemisa (Neprijatelji) Big 3 ligaškog tima u basketu. Pored njega ekipu čini legendarni Gilbert Arenas i Peri Džons treći.

U otvorenom razgovoru rekao je da je imao šest srčanih udara i dvanaest šlogova, usled jednog od njih završio je u komi. Kao pravi borac odupreo se svim nedaćama.

Doktori kažu da sam hodajuće čudo medicine. Zapanjeni su da sam još ovde. Oduvek sam znao da imam čeličnu volju, a nakon svega sada je još jača. Kada sam se probudio i nisam mogao da hodam i govorim nisam ni mislio da ću ikada ponovo biti u prilici da igram košarku. Sama činjenica da sam ponovo ovde je pobeda za mene, rekao je Odom.

Tridesetdevetogodišnji Odom je poslednji zvanični meč u NBA odigrao u sezoni 2012 u dresu Los Anđeles Klipersa, a nakon toga kratko se oprobao i u Evroligi u dresu Saski Baskonije. Odom ističe da ga telo često podseća da više nije isti igrač kakav je bio.

– Više nisam u stanju da driblam kao nekada. To je bio dar od Boga i osećao sam se tako prirodno. Koristio sam priliku da kao krilni centar driblam i obavljam zadatke plejmejkera i to mi je često donosilo mismeč situacije koje sam koristio. Gospod me je vratio u život, a pretpostavljam da je morao nešto da mi oduzme. Driblanje i vođenje lopte mi trenutno predstavljaju problem, ali imam nekoliko meseci pre početka sezone da to dovedem u red.

Skoro poetično deluje činjenica da novo poglavlje svog života Lamar Odom počinje u Las vegasu, gradu gde je održan ovogodišnji Big 3 draft. Upravo je u tom gradu doživeo najteže udarce u životu.

– Imam veliku istoriju sa Vegasom. Umalo nisam upisao školu ovde. Bio sam na korak od smrti u ovom gradu. Ludo je kako se sva važna životna dešavanja meni dogode ovde. Nadam se da će me to pripremiti da odigram jednu sezonu van Amerike, želim još jedan pokušaj. Nakon toga mogu da završim karijeru, optimističan je Odom

Pogledajte neke od najboljih poteza Lamara Odoma u karijeri. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter