2
Košarka

FOTO: STARSPORT

BLEJK ŠILB: Srbi i Turci su ludii, ‘Grobari’ su me pogodili stolicom!

Objavljeno: 02.05.19 u 17:32

Amerikanac iz redova Šalona Blejk Šilb govorio je o vremenu kada je nosio dres Crvene zvezde i Galatasaraja, tačnije o navijačima.

Amerikanac sa češkim pasošem ima 35 godina, ali ga i dalje služi neverovatan šut. Blejk Šilb govorio je za francuski ‘Bebasket’ o atmosferi na utakmicama širom Evrope, to jest otkrio je neke detalje koj je doživeo igrajući pre svega za Crvenu zvezdu i Galatasaraj.

– U Srbiju sam otišao 2013. godine i u prvom derbiju protiv Partizana pogodili su me stolicom. Rival je imao sjajne i talentovane momke poput Lovernja, Vestermana, Bogdanovića. Mi smo imali Nelsona i Marjanovića. Delili smo istu halu, Pionir, ali u tom slučaju oni su bili domaćini. Slavili smo u produžetku, grupisali smo se na sredini terena, i neki od igrača su rekli da moramo da trčimo. Rekli smo jedan, dva, tri – Zvezda! I moji saigrači su otrčali u svlačionicu. U prvom momentu nisam razumeo mnogo o čemu se radi, počeo sam kasno da trčim i stolica me je pogodila na ulazu u tunel – istakao je Šilb i dodao:

– Srećom, nisam teže povređen, ali više nikada nisam bio iznenađen sa onim šta mogu da vidim na tribinama.

Amerikanac je kasnije govorio o pristalicama Galatasaraja, a pomenuo je i srpskog trenera Željka Obradovića.

– Turski navijači su bili ludi, ali na drugačiji način. Osvojili smo Evrokup u atmosferi ‘Abdi Ipekčija’ i bilo je još bolje. Sećam se i kada smo dobili meč protiv Fenerbahčea, a jedan od naših navijača je pljunuo Željka Obradovića. To je bilo odvratno. Stvarno nije bilo neophodno – zgrozio se Šilb.

Reprezentativac Češke je na kraju istakao da je u Šalonu sve drugačije, da je publika mirna i da uživa u košarci.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter