Nakon dve veoma uspešne sezone, Moto-Bike Moped Endurance Cup se vraća na stazu.

Prošle godine gledali smo šest veoma uzbudljivih trka, a ove godine očekuje nas još bolja sezona. Prema kalendaru koji je promovisan još kraješm 2018. godine, osim četiri trke u Srbiji, po jedna trka u sezoni 2019. voziće se i po jedna trka u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji.


Kako to tradicija nalaže, i ove godine sezona počinje na stazi Karting centra Ada Huja u Beogradu, na stazi dugoj 804 metra, gde je sve i počelo juna 2017. godine. Prva trka zakazana je za subotu četvrti maj, s početkom prve trke od 22:30.

U odnosu na prethodnu sezonu, ništa se značajnije nije promenilo – Takmičari se nadmeću u tri kategorije, koje se voze u okviru dve trke. Prva trka u kojoj voze klase Open i Open Varijator počinje u 22:30, dok će start trke klase Serija biti tačno u ponoć.

Za razliku od prethodnih godina, organizatori su saslušali takmičare i tokom dana održaće se znatno veći broj treninga, tako da se najuporniji gledaoci pozivaju da na stazu dođu već od 17:00 kada počinju prvi slobodni treninzi.

Očekuje se da će se u klasi Serija na startu naći isti broj ekipa kao i prošle godine, dok se u klasi Open očekuje preko 20 takmičarskih ekipa, što nam garantuje veoma zanimljive borbe na stazi. Očekujemo vas.