0
Auto Moto

FOTO: FORMULA1

BRIGA MANJE ZA LJUBITELJE FORMULE JEDAN: Najveća trka ne ide nigde, još jedna legendarna staza na dobrom putu

Objavljeno: 30.04.19 u 17:26

Ljubitelji Formule jedan sa zebnjom su čekali vesti o ishodu pregovora sa čelnicima staza u Monci i Silverstonu, pošto su ove dve staze među pet onih kojima ove sezone ističe ugovor, ali je nakon poslednje runde pregovora jasno da će imati bar dve stavke manje za brigu.

Kako je preneo zvanični sajt takmičenja, dogovor sa čelnicima trke u Monci je veoma blizu, pa će staza koja je najviše puta bila domaćin najbržem cirkusu na svetu to nastaviti da bude i u narednih pet godina.

Druga trka koja je bila pod znakom pitanja jeste Silverston. Iako je ranije danas objavljeno da je dogovor postignut i sa Silverstonom, koji je 2009. godine potpisao ugovor na 17 godina, ali je usledila finansijska kriza zbog koje je ova trka dovedena u pitanje, Silverston je tu tvrdnju demantovao, uz informaciju da pregovori još uvek traju. Ipak, za očekivati je da u najskorijoj budućnosti sva misterija bude otklonjena, pa će Silverston, staza na kojoj je ujedno i započela istorija Formule jedan, uprkos tmurnim prognozama, ponovo biti deo „cirkusa“.

Pored Monce i Silverstona, ugovori ističu i Nemačkoj, Japanu i Meksiku, ali bi, kako je sam Bron rekao, bilo veliko iznenađenje da bilo koja od ovih staza ostane bez trke za narednu sezonu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter