0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA liga/Zadar/Zvonko Kucelin

ABA LIGA: Zadar odbranio domaći teren i obezbedio opstanak

Objavljeno: 30.04.19 u 20:32

Košarkaši MZT nisu mogli do drugog brejka i podviga.

Ekipa Zadra pobedom u dvorani ‘Krešimir Ćosić’ izborila je učešće u ABA ligi i naredne sezone.

Dalmatinci su potpuno zasluženo slavili rezultatom 86:75, a puleni Ante Nazora od samog starta utakmica držali su stvari pod kontrolom. Nisu domaći igrači dozvolili sebi da ponove grešku iz prve utakmcie i rivalu dopuste da se odlepi od početka meča, već su furiozno ušli u utakmicu i prvu četvrtinu okončali sa 12 poena prednosti.

Međutim, ni gosti nisu želeli da ovu utakmicu, koja je imala veliki ulog predaju bez borbe. Oni su lagano istoili prednost rivala i stigli do izjednačenja na početku poslednje četvrtine. Ipak, izabranici Đorđa Kočova nisu mogli više od toga, ponestalo im je snage u završnici, te su Zadrani to uspeli da iskoriste na pravi način i stignu do pobede.

Najbolji u redovima kluba iz Dalmacije na ovoj utakmici je bio Luka Božić koji je nanizao 29 poena i uhvatio deset skokova, dok je njegov imenjak Božić upisao 17, a Litl 14. Na suprotnoj strani u dobrom svetlu su se pokazali Milford, Ivanov i Lester koji su ubacili po 22 poena.

Pobedom Zadra ‘kompletirana’ je lista učesnika regionalne lige za seonu 2019/2020. Novajlija u ovom takmičenju je ekipa Primorske, dok će se u Drugoj ABA ligi takmičiti Olimpija. Jedina nedoumica ostaje oko toga da li je ovo zaista kompletan spisak ili će takmičenje biti prošireno ulaskom još dva tima, što prevashodno zavrisi od dolaska grčkog Olimpijakosa. Sve to trebalo bi da bude jasnije nakon redovna Skupštine, koja je zakazana za 14. maj…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter