0
Evropske lige

TRAGEDIJA: Sleteo minibus igrača turskog prvoligaša, poginuo napadač koji je trebalo da pojača Partizan

Objavljeno: 29.04.19 u 10:55

Nakon remija sa Kajzerisporom, igrači Alanje su dobili dva dana slobodno pošto je sledeća utakmica tek 6. maja.

Deo ekipe odlučio je da iznajmi minibus i preveze se do Alanje pre ostatka tima.

Među njima bili su Stiven Kolker, Papis Sise, Bajano, Đalma, Ajzak Seki, Velinton i Jožef Šural koji je nastradao. Pet kilometra pre kraja vožnje na autoputu Antalija – Alanja minibus je sleteo sa puta. U njemu su bila dvojica vozača i sedmorica fudbalera, svi su prošli povređeni ali u najlošijem stanju u bolnicu dovezen je češki fudbaler.

Šural je odmah operisan, ali doktori nisu uspeli da mu sačuvaju život. Imao je 29 godina, a Alanja je izdala saopštenje u kom je navela i da su lekari uložili veliki trud da spasu Šurala, ali nisu uspeli.

Niko od ostalih ljudi koji su se vozili minibusem nije u životnoj opasnosti, Veliton je završio sa posekotinam, Seki je doživeo prelom ruke, a ostali fudbaler nisu ozbiljnije povređeni, kao ni vozači koji su zadržani u policiji. Prema sumnjama koje je izneo predsednik Alanje, do incidenta je došlo jer su se vozači uspavali u istom trenutku.

Jozef Šural je ponikao u Brnu u kom je igrao od 1996. do 2011. godine. Od 2008. bio je u seniorskom sastavu tog kluba, a zatim je nastupao za Slovan i Spartu takođe u Češkoj. Upravo je nakon Sparte trebalo da pređe u Partizan kao velika želja srpskog kluba, ali se ipak odlučio da karijeru nastavi u Alanji. Za nacionalni tim Češke odigrao je 20 utakmica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter