Valteri Botas, vozač Mercedesa, pobednik je Velike nagrade Azerbejdžana – četvrte trke ovogodišnjeg šampionata.

Lekler je današnju trku krenuo sa 10. mesta, a onda sjajnom vožnjom stigao do 3. pozicije, da bi nakon odlaska u boks Botasa i Hamiltona preuzeo prvo mesto. Međutim, utisak je da je predugo ostao na stazi i da je Ferari trebalo ranije da mu zameni pneumatike. Na šesnaest krugova do kraja Leklera su obišli Boatas i Hamilton.


Do kraja niko nije uspeo da ugrozi dvojac Mercedesa. Hamilton je u završnici pokušao da dođe do pobede, ali pogrešio u poslednjem krugu i Botas je odbio nalet. Finac je ovom pobedom preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu u odnosu na britanskog kolegu

Na kraju je prvi na pobedničkom postolju bio Valeri Boatas, a drugu poziciju zauzeo je aktuelni šampion i drugi vozač Mercedesa Luis Hamilton. Treći je na cilj stigao Sebastijan Fetel kome ponovo nije bio dan za vožnju. Na četvrtom mestu završio je Maks Ferstapen, a peti je bio Šarl Lekler koga su navijači u zvaničnoj anketi proglasili vozačem dana, a prvih 10 kompletiraju Serhio Peres, Lando Noris, Lens Strol i legendarni Kimi Raikonen.