2
Domaći fudbal

from left Nenad Milijas Nikola Stojiljkovic Dejan Joveljic Milos Degenek Marko Gobeljic Srdjan Babic Novembar 24. 2018. Nis, Srbija, Radnicki Nis v Crvena Zvezda, Super liga Srbije (credit image & photo: Dimitrije Nikolic / STARSPORT)

BRILJIJANTNA PARTIJA KROZ STATISTIKU: Babićev potpis na Zvezdin bedem!

Objavljeno: 27.04.19 u 23:04
Crvena zvezda je u utakmici 33. kola, odnosno trećoj rundi plej-ofa Superlige, stigla do 29. pobede, a statistički parametri nedvosmisleno pokazuju da je jednu od najznačajnijih uloga u trijumfu nad večitim rivalom imao Srđan Babić.

Štoper crveno-belih je pružio briljantnu partiju u pobedi nad Partizanom od 2:1. Predstavljao je nepremostivu prepreku za ofanzivce rivala zajedno sa Nemanjom Milunovićem u štoperskom tandemu, ali bio i neizostavni deo začetka većine akcija crveno-belih.

Babić je učestvovao u 12 akcije od kojih je u čak 88% slučajeva uspešno obavio svoj deo zadatka. Tokom kreiranja napada imao je čak 45 dodavanja od kojih 39 preciznih, a posebno impresivan je učinak kad su u pitanju defanzivni pasovi od kojih je svih 22 bilo uspešno.

Mladi defanzivac je najčešće loptu prosleđivao na desnu stranu, 15 puta, i svako od tih dodavanja završilo je u nogama saigrača, isto kao i dodavanja nalevo (9/9) i prema Borjanu (1/1).

Izvanredne su Babićeve brojke i kad su dueli u pitanju – iz čak 15 od 18 izašao je kao pobednik. U odbrani je Zvezdin štoper dobio 14 od 15 duela, dok je u napadu jednom bio bolji od čuvara. Bez greške je Babić bio i u skok igri gde je dobio svih pet duela u kojima je učestvovao, a za pohvalu je i da su četiri od četiri njegova starta na loptu završena osvajanjem poseda crveno-belih.

Prilikom osvrta na fenomenalan učinak, Babić je skromno rezimirao utiske i okrenuo se narednom rivalu.

Drago mi je što sam dobro odigrao, ali najvažnije je da smo pobedili u večitom derbiju. Pokazali smo da smo bolji i nisu samo tri boda u pitanju, već smo napravili još jedan veliki korak ka osvajanju titule. Kako se završila utakmica, tako smo arhivirali derbi. Nema još mnogo kola pred nama, sledi gostovanje Vojvodini već u sredu i idemo da napravimo novi korak ka odbrani trona – rekao je Babić.

Fudbaleri Crvene zvezde dobili su dva dana pauze, a već u ponedeljak ih očekuje priprema za gostovanje Vojvodini zakazano za sredu od 16 časova.

Foto: Starsport 

0
0

2 Komentara

  1. Čisto spinovanje i izvlačenje iz konteksta. Niko ne spominje njegovu pogibeljnu igru gde je morao dobiti crveni karton.
    Na osnovu ovoga može se steći utisak da je Zvezda nadigrala Partizana iako je do minimalne pobede došla pukom srećom.

    0
    0
    Odgovori
    • glupsone fudbalski nepismeni, tudjmani su pukom srecom dosli do penala i gola inace ga ne bi dali za 10 utakmica jer do 90 min nisu imali ni ne sut nego dodavanje u gol….a trebalo je da bude 3 ili 4 nula za Zvezdu

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter