0
Evropske lige

MOŽETE LI DA ZAMISLITE ‘BARSU’ BEZ MESIJA: Otkrivena tajna ko je sprečio Argentinca da napusti klub!

Objavljeno: 26.04.19 u 21:59

Možete li da zamislite danas Barselonu bez Lea Mesija?

Upravo to moglo je da se dogodi ekipi iz Barselone u sezoni 2012/13. Od ideje da ode iz Barse odvratio ga je jedan čovek koji više nije sa nama.

Tito Vilanova bio je trener Barselone u sezoni kada je Mesiju prekipelo i želeo je da se oproba u nekoj drugoj sredini, upravo je on bio čovek koji je imao uticaja na Argentinca i ubedio ga je da ostane u Barsi. Mladi trener je preminuo šest dana nakon toga, a njegovu priču podelio je sa španskom javnošću Đordi Roura, tada pomoćnik Vilanove.

– Tačno je da je Mesi u to vreme razmišljao o odlasku. To je bio delikatan momenat i Tito i on su imali višečasovni sastanak. Nakon toga je Leo odlučio da ostane. Ne znam šta mu je rekao, ali je nesumnjivo imalo uticaja na njega, rekao je Roura.

Vilanova je bio pomoćnik Pepu Gvardioli, a nakon njegovog odlaska seo je na klupu Barselone. Osvojio je jednu titulu u domaćem šampionatu, a onda ga je prerana smrt sprečila da ostavi ozbiljniji trag u klubu.

Mesi je sa druge strane izrastao u živu legendu kluba i teško je danas zamisliti Barselonu bez omalenog Argentinca.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter