0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NOĆNA MORA CRNO-BELIH: Eh, ta ‘napast’, taj Aleksa Vukanović (VIDEO)

Objavljeno: 26.04.19 u 20:30

Snažni i brzonogi napadač postigao je drugi gol za Crvenu zvezdu u 160. večitom derbiju i tako zacementirao sudbinu Partizana, a to nije bio prvi put…

Tresao je mrežu ‘parnog valjka’ u više navrata Ričmond Boaći, pre toga Hugo Vijeira, pogađao je Milan Pavkov (Radnički-Crvena zvezda), ali niko nije kao prava napast za crno-bele Aleksa Vukanović.

Brzonogi napadač je juče u 160. večitom derbiju postigao drugi gol za Crvenu zvezdu, čime je overio pobedu crveno-belih protiv Partizana (2:1) i trasirao im put ka 29. tituli prvaka. To je bio ujedno i debitantski gol Alekse Vukanovića u dresu Crvene zvezde, ali ne i prvi u istoriji duela sa odbranom Partizana.

Aleksa Vukanović u najvišem rangu srpskog fudbala nastupa već tri sezone, tačnije od sezone 2016/2017. Tog leta 2016. godine iz ČSK Čelareva prešao je u kruševački Napredak, a verovatno ni sam nije slutio da će kasnije postati prava ‘noćna mora’ ili ‘napast’ za poslednju liniju i golmane Partizana.

Tada napadač Napretka prvi put je mrežu crno-belih zatresao 21. septembra 2016. godine u prvom kolu Kupa Srbije. Partizan je slavio sa 3:1, a Aleksa Vukanović je Filipa Kljajića matirao u 56. minutu. Od tada pa sve do danas brzonogi krilni napadač je odigrao devet utakmica protiv Partizana, postigao je čak pet golova i dva puta je asistirao. Često je upravo on bio kreator posrnuća ‘parnog valjka’ protiv neguodnog Napretka prethodnih sezona.

Tu statistiku ispratio je i trener Crvene zvezde Vladan Milojević, na čije je insistiranje Aleksa Vukanović i stigao na stadion ‘Rajko Mitić’. Napadač se nije naigrao od januara na ‘Marakani’, ali je juče protiv Partizana dobio šansu u 70. minutu i iskoristio je. Samo deset minuta kasnije realizovao je sjajan prodor i centaršut Mirka Ivanića.

– Nadam se da ću svim timovima dati gol, a posebno Partizanu zbog velikog rivalstva i drago mi je što je prvenac usledio baš u ovoj utakmici – rekao je Aleksa Vukanović.

Tako je zvezdin ‘Hari Poter’ najavio da će nastaviti da teroriše odbranu Partizana u duelima koji dolaze – da li u finalu Kupa ove sezone ili prvenstvu sledeće sezone. U svakom slučaju Vladan Milojević ili neko drugi, ako dođe do zamene, imaće u svojim rukama ‘džokera’ kog se Partizan, a i ‘Grobari’ veoma plaše…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter