1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ALI TO NIJE SVE: Zvezda rekordno kažnjena, Budućnosti takođe žestoka sankcija – kao i Partizanu!

Objavljeno: 26.04.19 u 11:28

Najbolje je u plej-ofu ABA lige prošla Cedevita.

Disciplinski sudija Saša Pavličić Bekić izneo je deo kazni za incidente u finalnoj seriji regionalnog takmičenja, kao i celokupnog plej-ofa.

Ukupno, kazna za četiri kluba učesnika plej-of faze ABA lige iznosi 151.100 evra!

Od toga najveći deo kazne snosi Crvena zvezda koja će morati da uplati rekordnih 82.500 evra na račun regionalnog takmičenja. U to se ubraja loša organizacija utakmice, narušavanje ugleda ABA lige izjavama u medijima, tehničke greške klupi Crvene zvezde i Majku Cirbesu.

Budućnost će morati da plati ukupno 42.000 evra, a više od polovine ukupne kazne tiče se samo incidenata na trećoj utakmici zbog kojih Podgoričani plaćaju 22.000 evra. I Jasmin Repeša je dobio ozbiljnu sankciju, od čak 3.300 evra zbog toga što se nije pojavio na konferenciji za medije nakon pete utakmice i tehničke greške.

Crno-beli će zbog loše organizacije, narušavanju ugleda ABA lige putem medija i tehničkih grešaka morati da plati 24.000 evra. Partizan je prošao nešto bolje od finalista, ali je u plej-ofu igrao pet utakmica manje.

Na kraju, Cedevita je dužna da na račun ABA lige uplati ‘simboličnih’ 2.600 evra zbog loše organizacije i tehničkih grešaka.

Ovo je trenutni bilans kazni pošto je u saopštenju ABA lige najavljeno da se vodi još nekoliko disciplinskih postupaka te da će detaljan izveštaj o kaznama biti objavljen uskoro.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter