0
Košarka

SPEKTAKL KAKAV ŽENSKA KOŠARKA NIJE VIDELA: Košarkašice Radivoj Koraća uz spektakularno navijanje savladale Zvezdu i postale prvaci Srbije!

Objavljeno: 24.04.19 u 09:32

Kadetska ekipa Radivoj Korać pobedom na završnom turniru u hali “Mega fektori“ osvojila je prvenstvo Srbije.

Žućkove naslednice su u finalnoj utakmici posle velikog preokreta savladale ekipu Crvene zvezde rezultatom 82:71 (26:30, 15:16, 21:10, 20:15) i tako izazvale pravu erupciju oduševljenja nekoliko stotina strastvenih navijača kluba iz Žućkove avlije.

Atmosfera koju su pravili navijači Koraća tokom čitavog finalnog meča, a i po okončanju istog, teško se može opisati rečima.

Ovo ženska košarka ne pamti! Ovo nema ni na filmu! Jesu li ovo ljudi plaćeni da ovako strasno navijaju? Samo su neka od pitanja i komentara koji su usledili posle ceremonije dodele pehara i nagrada za najbolje.

U izjavi za Kurir usledio je i odgovor svih navijača iz Žućkove avlije u glas – Ovo je ljubav, ovo nema cenu – pevali su navijači Koraća.

Ovo je bila samo jedna od nekolicine pesama koju su navijači pevali u hali “Mega fektori.“ Bilo je tu mnogobrojnih skandiranja, kako treneru pobedničke ekipe, tako i pojedinim igračicama, naravno sve u okviru fer i sportskog navijanja. “ Uzeo si trofej Nenade,“ “ Jedna je Borka kapiten,“ “ Korać, Korać,“ odjekivalo je naseljem „Braće Jerković“.

Prava ludnica nastala je tek kada je košarkašicama Koraća uručen trofej prvaka Srbije. Cela hala, čak i oni neutralni, poneseni atmosferom i ritmom bubnjeva skandirali su ime legende srpskog i svetskog sporta – Radivoja Koraća!

Što se same finalne utakmice tiče, videna su dva potpuno različita poluvremena. Zvezda je predvođena Matićevom, Avlijašovom i Mitrovićevom furiozno startovala i povela 10:0 u 3. minutu, a zatim održavala „plus 8“ (5:13, 4. minut, 13:21, 7. minut).

Međutim, borbene igračice trenera Nenada Markovića su se pred kraj prve četvrtine primakle na 26:28 (10. minut). U drugoj četvrtini je došlo do prvog izjednačenja rezultata (30:30, 13. minut), ali su izabranice Zorana Akonovića ponovo odmakle, najpre na 30:34, a zatim, u 17. minutu na cak „plus 15“ (31:46). Ponovo je ekipa Radivoj Koraća, zahvaljujući raspoloženim Boričić, Mladenović i Davinić, žestoko uzvratila i na poluvremenu je na semaforu stajalo 41:46.

U nastavku je usledilo novo izjednačenje (48:48, 23. minut), a potom i prvo vođstvo Koraća u 24. minutu (53:52). Domaće su serijom 11:0 stigle do 62:52 (29. minut) i treću četvrtinu završile sa 62:56.

U poslednjoj deonici Korać ponovo povećava vođstvo (69:61, 33. minut i 77:65, 37. minut). U samom finišu domaći tim je bio na bezbednih „plus 13“ i rutinski stigao do šampionskog slavlja.

Trener pobedničkog sastava, Nenad Marković, sa puno emocija je doživeo veliki uspeh.

– Čestitam mojim igračicama, jer je u finalu, kao i na celom turniru igrana ekstra ozbiljna košarka. Ekipe učesnice su prikazale zavidan kvalitet. Koraću je ovo treće uzastopno finale i sada smo uspeli da osvojimo trofej. Ne mogu da ne spomenem da sam to pre izvesnog vremena obećao pokojnom Draganu Pavlovicu Pavketu. Hvala našim sjajnim navijačima na neverovatnoj podršci i nezaboravnom spektaklu koji su priredili, bili su naš vetar u leda – istakao je Marković.

Ekipu Koraća do pobede je predvodila Jovana Boričić sa 22 poena (17 skokova). Boričić je ujedno najbolja igračica i najbolji strelac finalnog turnira.

Isidora Mladenović je postigla 20 poena, a Marina Davinić 15 u pobedničkom timu.

U timu trenera Zorana Akanovića najefikasnija je bila Milica Matić sa 20 poena (7 skokova). Milica Avlijaš je postigla 13 poena, Marta Mitrović 12, a Tamara Čorto 10 poena.

Pored sjajne utakmice i velikog broja prelepih poteza, glavni utisak večeri ponovo su bili navijači Koraća koji su očigledno postali šesti igrac tima iz Žućkove avlije. Priča koja je zapoceta u Novom Sadu u polufinalu seniorske lige, nastavljena je na takmčenju za kadetkinje i očigledno je da uskoro neće stati, jer po rečima ljubitelja ovo sporta, ovo je nešto najlepše što je videla ženska košarka sa ovih prostora.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter