0
Evropske lige

PRIMERA: Atletik uz autogol nastavlja evropske sne, Selti važan bod za opstanak

Objavljeno: 24.04.19 u 22:31

U borbi za opstanak Selta je došla do važnog boda na gostovanju Espanjolu, dok san Atletika iz Bilbaa o evropskom letu i dalje živi nakon večerašnjeg minimalca. 

Espanjol – Selta Vigo 1:1

Bod u večerašnjem meču pomogao je Selti da ‘izađe’ iz opasne zone. Ekipa iz Viga nalazi se na dva boda iznad crte. Hugo Malo imao je prvu priliku u trećem minutu. Dijego Lopez je izašao jedan na jedan sa fudbalerom Selte i bio na visini zadatka. Potom je uzvratio Borha Inglesijas, a za njim je i Vu imao šansu da donese prednost Espanjolu a njihovi udarci išli su kraj stative. Upravo je Lei Vu doneo prednost domaćem timu golom u 33. minutu. Našao se Vu u šesnaestercu i preciznim udarcem doneo prednost domaćima. U nastavku je pokušao da poravna rezultat Kostas, a Lopez je odlično reagovao.

Pokazala je Selta u drugom delu meča veću želju. Prvo je u 50. mminutu Iago Aspas šutirao, ali je pogodio stativu, a nakon toga na odbitak je natrčao Maksimiljiano Gomez. Šutirao je ka sredini gola a Lopez je bio odličan. Aspas je dočekao priliku u 72. minutu i odličnom loptom uposlio Maksimilijana Gomesa koji je uspeo da savlada do tada odličnog Lopeza. Gladan je bio golova Gomez i u nastavku je imao nekoliko odličnih prilika da donese preokret ekipi iz Viga, ali nije bio precizan.

Leganese – Atletik Bilbao 0:1

U drugom meču Leganes je dočekao Atletik iz Bilbaa. Gosti su večerašnjim minimalcem uspeli da sačuvaju poziciju koja im garantuje izlaz u Evropu. Nije bilo mnogo uzbuđenja u meču, a mreža se zatresla nakon greške odbrane Leganesea. Nakon jednog kornera Jusuf El Nasri poslao je loptu glavom u svoju mrežu.

PRIMERA – 34. KOLO

Utorak

Ueska – Eibar 2:0 (0:0)
/Galjego 54, Avilja 57/

Valjadolid – Đirona 1:0 (0:0)
/Erero 67/

Alaves – Barselona 0:2 (0:0)
/Alenja 54, Suarez 60pen/

Sreda

Atletiko Madrid – Valensija 3:2 (1:1)
(Morata 9, Grizman 49, Korea 81 – Gameiro 36, Pareho 77 penal)
Espanjol – Selta 1:1 (1:0)
(Vu Lei 33 – Gomez 72)
Leganes – Bilbao 1:0 (1:0)
(El Nasri 43 ag)

21.30 Levante – Betis

Četvrtak
19.30 Sevilja – Rajo Valjekano 
20.30 Sosijedad – Viljareal 
21.30 Hetafe – Real Madrid

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter