0
Košarka

NBA: Zbog sjajnog Jokića komentaror priča srpski, nestvarna trojka Lilarda uz brutalnu ‘prozivku’ na kraju (VIDEO)

Objavljeno: 24.04.19 u 09:11

Uzbudljivo veče u NBA ligi je za nama. Odigrane su četiri plej-of utakmice, a košarkaši iz Srbije imaju razloga da budu zadovoljni.

Denver Nagetsi su sa 108:90 bili bolji od ekipe San Antonio Sparsa i tako stigli do 3-2 u seriji. Sparsi su pružali otpor u prvoj četvrtini, u kojoj su do sredine deonice imali i prednost od pet poena, kada su se razigrali domaći igrači, stigli do „+7“ pre kraja, a potom u nastavku meča su tu prednost samo povećavali, do maksimalnih „+30“.

Sjajan je bio Nikola Jokić, koji je ubacio 16 poena uz 11 skokova i osam asistencija, efikasniji je bio samo Džamal Marej sa 23 poena. Ovaj dvojac je posebno raspložen bio u trećoj deonici kada su ubacili 20 poena kombinovano, a na samom kraju priloženog klipa možete čuti komentatora koji je Jokićevu trojku ispratio uz sada već za Amerikance legendarni uzvik – „Trojka!“:

Na kraju, sjajna partija i „+18“ za prednost od 3-2 u seriji. Prvu priliku da se domognu druge runde imaće u noći između četvrtka i petka u San Antoniju.

Kod Sparsa su prednjačili Derozan i Olrdridž sa po 17 poena.

Filadelfija je protiv Bruklina zabeležila četvrtu pobedu. Već u prvoj četvrtini napravili su Siksersi prednost 32:15, potom ga dodatno povećali pre poluvremena na 60:31, da bi u nastavku meča razlika otišla i na 39 poena. Na kraju, 122:100 i plasman u drugu rundu doigravanja, gde ih čeka Toronto.

Boban Marjanović je za 14 minuta ubacio sedam poena uz sedam skokova i četiri asistencije. Sjajan je bio Embid sa 23 poena i 13 skokova, pa je jasno da Filadefija ima tandem centara koji je izuzetno teško zaustaviti. Što se tiče Netsa, samo je Lever „odskočio“ sa 18 poena.

(Youtube/Ximo Pierto)

U utakmici punoj preokreta Portland je stigao do pobede nad Oklahomom i prolaska u narednu rundu, a apsolutni heroj je Demijan Lilard. Plej Trejlblejzersa je ubacio 50 poena, ali će posebno biti upamćena trojka za pobedu u poslednjoj sekundi u „facu“ Polu Džordžu, uz mahanje za pozdrav i srećan put kući iz plej-ofa Vestbruku i drugarima:

(Youtube/ LQG)

Što se tiče toka utakmice, Oklahoma je vodila maltene celim tokom, imali su i 15 poena viška u poslednjoj četvrtini, ali je Lilard bio maestralan, a potom i „presudio“ rivalu. Pored njega dobru partiju pružio je dvojac Mekolum – Harkles sa po 17 poena. Kod Tandera Džordž je ubacio 36 poena, Vestbruk došao do tripl-dabl učinka (29 poena, 11 skokova, 14 asistencija), ali nisu mogli da zaustave zahuktale Blejzerse, 118:115. Lilard i družina u narednoj rundi čekaju boljeg iz duela Denver – San Antonio.

(Youtube/Ximo Pierto)

Toronto je takođe sa 4-1 izbacio Orlando. Već na poluvremenu bilo je jasno da povratka „Magičnima“ nema pošto su imali minus od 20 poena, pa su Reptorsi samo priveli meč kraju uz ubedljivih 115:96. Koliko su dominirali pokazuje i podatak da Orlando nijednom nije vodio na meču, dok je Toronto imao i 39 poena viška. Kavai Lenard je ubacio 27 poena, dok je Di Džej Augustin kod Orlanda brojao do 15.

NBA, rezultati

Toronto – Orlando 115:96 (4-1 u seriji)
Filadelfija – Bruklin 122:100 (4-1)
Denver – San Antonio 108:90 (3-2)
Portland – Oklahoma 118:115 (4-1)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter