0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT ANALIZA U SUSRET ROKU ZA REGISTRACIJU – ZVEZDA U KLS: Ko igra, ko otpada?

Objavljeno: 24.04.19 u 11:10

Superliga za košarkaše se ubrzano približava, Crvena zvezda već 27. aprila igra protiv Dunava, a velika nedoumica među navijačima jeste – ko od stranih košarkaša će biti „višak“?

Podsećamo, prema propozicijama klub može da ima samo četiri inostrana igrača u sastavu. Zvezda od stranaca ima Bilija Berona, Mohameda Fajea, Kej Si Riversa, Maika Cirbesa, Stratosa Perperoglua, Majkla Odža i Džoa Reglenda.

Bili Beron

MVP finalne serije ABA lige je gotovo zacementiran u ekipi. Milan Tomić ima ogromno poverenje u njega, i ne bi bilo iznenađenje da Beon i naredne sezone bude „udarna igla“ ekipe.

Mohamed Faje

Senegalac je uz Berona bio glavni pokretač protiv Budućnosti, nosio je Zvezdu, nije bilo izgubljene lopte, pa je i Faje gotovo siguran među četiri.

Majkl Odžo 

Uz Cirbesa je napredovao, izrastao je u prvogcentra ekipe, protiv Budućnosti bio nezaustavljiv, pa je utisak da je i njegovo mesto zacementirano.

Maik Cirbes

Igrao je toplo-hladno, pa je uprkos sjajnoj finalnoj seriji ipak košarkaš koji bi mogao da bude „žrtva“ pravila o četiri stranca. A njegov izostanak bi bio verovatno najbezbolniji, s obzirom na to da Tomić na raspolaganju ima Dušana Ristića.

FOTO: STARSPORT

Kej Si Rivers

Od sjaja do očaja pa ponovo do sjaja, Rivers je protiv Budućnosti dočekao da mu skandira čitava hala, što je i njemu značilo. Da Stratos Perperoglu nije doživeo povredu protiv Budućnosti, verovatno bi Rivers brojao poslednje dane u dresu Zvezde, ali ovako, teško da bi Milan Tomić odlučio da se odrekne bivšeg košarkaša Panatinaikosa i Olimpijakosa.

Džo Reglend

Iako bez konkurencije najkvalitetniji plejmejker Zvezde, crveno-beli su dokazali da bez njega ne samo da mogu, već i da to mogu izuzetno kvalitetno. Odgovornost kreacije preuzeli su Čović, Davidovac, pomagali Rivers i Beron, pa je, ako se u obzir uzme to što je teško očekivati da će se Reglend vratiti na parket u narednih mesec dana, verovatno da će levoruki plej biti van ekipe.

Stratos Perperoglu

Zvezdin heroj, ljubimac navijača, momak koji je i srce i duša ovog tima i koji je neverovatno nedostajao u Podgorici je najbolji primer koliko sport zapravo ume da bude surov. Iako je primio medalju namenjenu osvajaču ABA lige, Perperoglu najverovatnije neće dobiti priliku da pomogne saigračima u borbi za trofej najbolje ekipe u Srbiji. Razlog – povreda koja ga je odvojila od parketa protiv Budućnosti.

Projektovana četiri igrača u sastavu za Superligu Srbije:

Beron, Faje, Rivers, Odžo

Van ekipe ostaju:

Reglend, Perperoglu, Cirbes

Rok za registraciju ističe danas u 14 časova, a podsećamo, po propozicijama takmičenja ekipa sme da ima najviše četiri košarkaša koji nemaju pravo nastupa za košarkašku reprezentaciju Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter