0
ATP

FOTO: STARSPORT

NOVE ATP I VTA LISTE: Lajovićev istorijski plasman, Aleksandra Krunić jedina među sto

Objavljeno: 22.04.19 u 10:22

Prvi reket sveta i dalje je Novak Đoković.

Srbin suvereno vlada svetskim teniskim vrhom, a uspeh karijere zabeležio je Dušan Lajović.

Nakon plasmana u finale turnira u Monte Karlu u kom je poražen od Fonjinija, Lajović se nalazi na 24. mestu svetske ATP liste. Pored njega Novak i dalje drži prvu poziciju sa skoro tri hiljade bodova više od Rafaela Nadala koji je drugi. Među sto najboljih naša zemlja ima još dva predstavnika. Laslo Đere je 33. reket sveta, što predstavlja pad za jednu poziciju, dok je Miomir Kecmanović napravio skok za četiri mesta i sada je 87. Od preostalih tenisera Krajinović je na 105. poziciji, Milojević na 156., Krstin je na 209. mestu, Troicki 237. i Petrović 295.

Među prvih deset u muškoj konkurenciji došlo je do samo jedne promene, Kevin Anderson je na šestom mestu zamenio Keija Nišikorija.

U konkuernciji dama jedina srpska teniserka među prvih sto je Aleksandra Krunić, koja je zadržala 63. poziciju na VTA listi. Ivana Jorović nazadovala za osam mesta i sad se nalazi na 104. poziciji, dok je 15 mesta iza nje Olga Danilović.

Kada se pogleda vrh liste, tu nije bilo promena. Naomi Osaka i dalje se nalazi na prvom mestu svetske VTA liste, dok su iza njega Simona Halep i Petra Kvitova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter