2
AdmiralBet ABA Liga

CRNO-BELI DOVODE POJAČANJE: Košarkaš iz Amerike stiže pred početak KLS!

Objavljeno: 22.04.19 u 12:55

Andrea Trinkijeri pred start domaćeg šampionata imaće na raspolaganju još jednog igrača.

Sitno broje klubovi koji se takmiče u KLS ligi do njenog početka i vode se završne faze u sklapanju timova.

Crno-beli su odlučili da pojačaju igrački kadar pred sam start sezone i u svoje redove dovedu Vasilija Pušicu, kako javlja ‘Basketball Sphere ‘. Momak sa zavidnim NCAA iskustvom, još 2013. godine je ostiašao preko bare tada kao juniorski reprezetnativac. Šest godina je proveo u Americi, prvo u srednjoškolskoj akademiji Sanrajz, a potom i na univerzitetima.

FOTO: PRINTSCREEN

Kada se pogledaju stručne kritike, može se videti dosta reči hvale na račun plejmejkera visokog 195 centimetara. Njegova glavna snaga je šut, kao i radne navike. Pušice je svojsvremeno domovinu napustio zbog toga što nije mogao da pronađe angažmnan u domovini, te je talenat razvio u Sjedinjenim Američkim Državama. Igrao je prvo za Univerzitet San Dijego, gde nije beležio najsjajnije rezultate, ali se onda seli u Univerzitet Nortistern, gde je sve delaovalo mnogo bolje. Tamo je beležio prostečno 17.7 poena, 3.7 skokova i 4.7 asistencija po meču, a zanimljivo je i da je osvojio i nacionalni basket 3×3 šampionat.

(VIDEO:YouTube/GoNUmbasketball)

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter