0
Auto Moto

GERHARD BERGER: Ferari greši sa Leklerom!

Objavljeno: 20.04.19 u 11:03

Gerhard Berger je u bolidu Ferarija proveo dve godine, za tovreme je zabeležio deset pobeda. Ujedno, Berger je bio i prvi čovek Toro Rosa, ekipe u kojoj je Sebastijan Fetel zabeležio prvu pobedu u Formuli 1, pa je njegovo mišljenje povodom dešavanja u „skuderiji“ izuzetno interesantno.

A Berger, 59-godišnji Austrijanac i jedan od najboljih prijatelja Ajrtona Sene, ističe da Ferari greši:

– Koliko god voleo Sebastijana i koliko ga cenio, tu je momak (Lekler) koji je sposoban da osvoji titulu.

Ferari je na sve tri trke od Leklera tražio da „popusti“ u borbi sa Fetelom jer čelni ljudi italijanskog giganta veruju da je realnije da Fetel osvoji petu nego Lekler prvu titulu ove sezone.

Ipak, Berger ističe da iskustvo nije dovoljno:

– Reći „On ima više iskustva, on manje, hajde da idemo putem iskustva“ je pogrešno. Trebalo bi da ih puste da se trkaju. 

Nakon tri trke Lekler za Fetelom, uprkos svemu, zaostaje samo jedan bod.

Veliku pažnju privukla je odluka Ferarija da od samog početka stane uz Fetela, pa su od Leklera već nekoliko puta tražili da svoje mesto ustupi Nemcu, uprkos tome što je sezona tek počela.

– Pitanje je kada je to prihvatljivo, a kada je zapravo oduzimanje nekome prilike da se bori za titulu. Ukoliko uradite to u prvoj ili drugoj trci, ne slažem se.

Mnogi veruju da je Lekler previše mlad stigao u Ferari, sa samo 21 godinom:

– Ne, nikako… Ferari uvek želi najbrže vozače u bolidima. Ovo je ispravan način… Pravo vreme, prava odluka.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter