0
Ostali sportovi

BOKS: Nemanja Gavrilović je ‘Beogradski pobednik’ (VIDEO)

Objavljeno: 20.04.19 u 23:30

U beogradskoj dvorani ‘Šumice’ pred oko 1500 ljubitelja boksa pobedu je odneo srpski reprezentativac Nemanja Gavrilović.

Srbija je još jednom pokazala da je zemlja boksa, sporta koji su decenijama unazad proslavila braća Kačar, Dragomir Vujković, Marijan Beneš, Mirko Puzović i drugi…

Večeras je rame uz rame stao Nemanja Gavrilović koji je osvajač 57. po redu Beogradskog pobednika – Memorijala Branko Pešić. On je u finalu kategorije do 60 kg pobedio predstavnika iz Turske Hakana Dogana 3:2. Nije bio to ples srpskog borca u magičnom četvorouglu, ali je svojom borbenošću podigao 1500 ljubitelja plemenite veštine na noge. Dovoljno da se zlatnim slovima upiše u istoriju jednog od najstarijih turnira u Evropi.

Nažalost, naš drugi predstavnik u finalima Vladan Babić poražen je u kategoriji 90+ kg od Moldavca Alekseja Zavetina. Teškaš loznice je bacio u u nokdaun rivala u prvoj rundi, ali se Moldavac oporavio i okrenuo meč na kraju.

Najborbeniji par turnira bio je meč Guseina Magomedova iz Rusije i Dimitria Galagota iz Moldavije. Za najuspešniju reprezentaciju proglašena je selekcija Rusije.

Beogradskom pobedniku prisustvovale su legende plemenite veštine i šampioni poput Tadije Kačara, Dragomira Vujkovića, Ace Rusevskog, Mirka Puzovića, Braće Ribac i evropskog šampiona, a sada predsednika saveza Nenada Borovčanina.

Iz dvorane Šumice – Darko Noveski 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter