3
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

VLADAN MILOJEVIĆ OTVORENO: O Ajaksovoj školi, ‘srpskom Ajntrahtu’ i Liverpulu kog je ‘Zvezda slučajno pobedila’!

Objavljeno: 19.04.19 u 14:07

Konferencija za medije Crvene zvezde pred Čukarički pretvorila se u opušten i svestran razgovor medija i stratega Crvene zvezde. Bilo je govora o Ligi šampiona, Ligi Evrope i mnogim drugim temama.

Konferencija je počela novinarskom opaskom da je Liverpul lako prošao u polufinale Lige šampiona, a strateg Crvene zvezde prekinuo ga je kontra pitanjem ‘Onaj liverpul što smo ga slučajno pobedili?

Trener Vladan Milojević bio je upitan da prokomentariše Ajaks koji je posle Reala načinio još jedan podvig i izbacio Juventus usred Torina.

– Sa moje pozicije moram da im čestitam. Kao čovek iz struke možete mnogo da naučite. Kada postavite pitanje: Gde to fudbal može dalje? Eto gde može dalje. Drago mi je da se vratila Ajaksova škola, pričamo o De Lihtu, De Jongu, ostalim sjajnim igračima, ali ćete doći do jednog zaključka. Mnogo je otišlo sa ulaganjima, oni su dovedeni kao mladi i mnogo su plaćeni. Drago mi je, uživao sam gledajući. Biće interesantno, ja bih čak voleo… ne znam da li da završim prognozu, veoma sam loš prognozer… voleo bih da ispadnu u Ligi šampiona, a da osvoje titulu u Holandiji, da tako kažem pošto sve bude suprotno od onoga šta ja prognoziram, rekao je Milojević.

Trener Crvene zvezde potom je prokomentarisao i ‘srpski’ Ajntraht.

Zaista je divno gledati ih. Kostić je odličan fudbaler, Luka Jović, Mijat Gaćinović, pokazivali su veliki potencijal. Ne znam da li je ovo zenit njihovih igračkih mogućnosti, ali su jako blizu. To je pokazatelj da u našem prvenstvu ne možemo da postignemo da fudbaleri budu to što jesu. Kao i u životu, takođe i u fudbalu je potrebno praviti izbore, ovde se odnosi na to u koji klub da odete. Dok sam bio trener Čukaričkog lično sam upoznao Adolfa Hitera kada je bio trener Salcburga. Na mene je ostavio veliki utisak. Drago mi je zbog njega. On je Austrijanac a voli igrače sa Balkana i oni su nosioci igre njegovog tima, svaka čast, rekao je Milojević.

Sa stadiona Rajko Mitić – Darko Noveski

0
0

3 Komentara

  1. Niko da mi oponira, to znači da sam pogodio u metu! Nažalost, istina je jako bolna! Zato nas nigde nema u eliminacionoj fazi LŠ, na proleće! A, za takav “uspeh” Milojević je nagrađen sa prestižnom nagradom “trener godine”, jer je bio poslednji u grupnoj fazi LŠ, uz razočaravajuću gol razliku od 5:17! Da nisam u čemu pogrešio?!

    0
    0
    Odgovori
  2. “Mnogo je otišlo sa ulaganjima, oni su dovedeni kao mladi i mnogo su plaćeni” reče Milojevič na pitanje novinara o školi fudbala Ajaksa! Vidim da ideje Milojeviću dolaze svakodnevno a neke su baš zabavne! Ovo što je Milojević rekao o ulaganjima i dovođenju mladih igrača nema veze sa zdravom logikom! To su igrači koji su u Ajaksu od starijih petlića, generacija 1997/98. Sve se može pročitati na sajtu Ajaksa! A, gde su mladi igrači Zvezde?! Nema ih! Sve ste ih oterali i rasterali, neke u fk Grafičar u zaborav, a nekima ste dali odrešene ruke sam da ih ne gledate I da vam ne remete idilu sa “kapitalcima”! Ali, zato ste neumorni u dovođenju drugorarednih afričkih “kapitalaca”, koji su grupnoj fazi LŠ pokazali koliko je malo njihovo znanje, ali time si I ti pokazao svoje neznanje!

    0
    0
    Odgovori
  3. Na konferenciji za štampu strateg Crvene zvezde prekinuo ga je (novinara) kontra pitanjem ‘Onaj liverpul što smo ga slučajno pobedili? Da, mi smo slučajno pobedili Liverpul zahvaljujući vanvremenskim pogocima raspoloženog Pavkova, dobrog igrača kojeg ti non-stop šikaniraš a forsiraš tamo nekog rezervistu iz kineske lige, a nismo dobili Liverpul zahvaljujući tvojoj maestralnoj taktici, jer si nam svima pokazao kakav si trener-kukavica u grupnoj fazi LŠ, gde smo doživeli debakl!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter