0
Košarka

NBA: Denverov veliki ‘kambek’, Jokićev dabl-dabl – Nagetsi izjednačili! (VIDEO)

Objavljeno: 17.04.19 u 09:13

Košarkaši Denver Nagetsa predvođeni Nikolom Jokićem i Džamalom Marejem stigli su do pobede koja im je donela izjednačenje u seriji protiv San Antonio Sparsa – 114:105.

Sparsi su u Koloradu ponovo pokazali da nisu došli sa belom zastavom, vodili su tokom većeg dela meča, imali su u nekoliko navrata čak 19 poena viška, ali je Denver uspeo da uhvati priključak smanjivši razlku na sedam poena pred početak poslednje deonice, a u njoj se raspucao Marej. Ubacio je 21 poen u završnih 12 minuta od 39, koliko je postigla ekipa Denvera. 

Sa druge strane, Sparsi su ubacili dva poena više od Mareja, pa je Denver došao do relativno ubedljive pobede.

Naš Nikola Jokić je sa 21 poenom, 13 skokova i osam asistencija bio nadomak tripl.dabl učinka.

U ekipi iz Teksasa, Demar Derozan je ubacio 31 poen, Lamarkus Oldridž 24.

Naredni meč ova dva tima na programu je za dva dana, a će biti San Antonio.

(Youtube/Ximo Pierto)

Portland je, nakon nešto bolje igre Oklahome tokom prve dve četvrtine, uspeo da izjednači pred odlazak na poluvreme, a zatim su Trejlblejzersi u trećoj deonici ubacili 37, primili 21 poen i sa „+16“ ušli u završnicu susreta, gde su tu prednost dodatno uvećali do konačnih 114:94 i 2-0 u seriji.

Portland je predvodio Si Džej Mekolum sa 33 poena, Lilard je ubacio pet manje, dok je kod Tandera Pol Džordž brojao do 27, Stiven Adams do 16, a žestoko je podbacio Rasel Vestbruk šutem iz igre od samo 25 posto, pa je učinak od 11 asistencija te devet skokova ostao puka statisitka.

(Youtube/Ximo Pierto)

Toronto je nakon iznenađujućeg poraza u prvom meču blago rečeno razbio Orlando. Već nakon prvih 12 minuta imali su prednost od osam poena, na to su dodali još četiri poena viška pre kraja poluvremena, a potom su sjajnom trećom deonicom i definitivno potvrdili trijumf, pošto su u završnicu ušli sa „+24“, što su do kraja povećali i na konačnih 111:82.

Kavai Lenard je ubacio 37, Kajl Lauri 22 poena kod pobednika, dok je u Orlandu Aron Gordon brojao do 20, Terens Ros 15, a Nikola Vučević šest.

Serija se seli u Orlando.

(Youtube/Ximo Pierto)

NBA

Rezultati

Denver Nagets – San Antonio Spars 114:105
Portland Trejlblejzers – Oklahoma Tander 114:94
Toronto Reptors – Orlando Medžik 111:82

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter