0
Auto Moto

LUIS HAMILTON: Mercedes pruža više od očekivanog, Ferari još nije na nivou

Objavljeno: 17.04.19 u 13:57

Mercedes je u novu sezonu Formule 1 ušao silovito, slavili su na sve tri dosadašnje trke (dva puta LuisHamilton i jednom Valteri Botas na otvaranju sezone), ali vozač „srebrne strele“ iz Velike Britanije i aktuelni šampion sveta ističe da još ništa nije gotovo.

Predsezonski testovi pokazali su da su bolidi Mercedesa i Ferarija relativno blizu po rezultatima, ali je nemački gigant ipak pokazao dominaciju, dok je „skuderija“ blago rečeno razočarala.

Razlog iza tri „1-2“ pobede i vođstva od 57 bodova u konkurenciji konstruktora se, prema rečima Hamiltona, krije u činjenici da Ferari još uvek nije dostigao svoj maksimum:

– Mislim da verovatno ne bismo dobili u Bahreinu da oni nisu imali problema sa bolidima. Ferari je tada imao dobar vikend, ali su ih koštali Leklerov problem sa bolidom i Fetelovo okretanje. Ne znam, nisam siguran gde „gube“, čini mi se da su loši na krivinama. Videćemo kako će se adaptirati na nastavak sezone. Pred nama je još mnogo trka gde njihov kraći bolid može da se pokaže bolje i gde mogu da nas dobiju.

Potom je iskreno dodao:

– Mislim da mi pružamo i više od svog realnog potencijala u ovom trenutku, dok Ferari još uvek nije uhvatio ritam. Mada, mislim da i mi imamo još prostora za napredak, zaključio je Hamilton.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter