0
Evropske lige

FOTO: PRINTSCREEN

SERIJA A: Kvaljarela sačuvao nadu o Evropi u derbiju Đenove, Miha do boda protiv Milenkovića i Vlahovića

Objavljeno: 14.04.19 u 17:41

Nakon poraza u prethodnom duelu od Rome, puleni Marka Đampaola stigli su do trijumfa u 32. kolu.

Oni su na stadionu ‘Luiđi Feraris’ sa dva gola savladali Đenovu u gradskom derbiju.

Ova pobeda značajna je za Sampdoriju koja je stigla na četiri boda zaostatka za Atalantom i pozicijom koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope. Međutim, tim iz Bergama ima utakmicu manje, koju igra sutra pred svojim navijačima.

Posle centaršuta sa leve strane, lopta se na suprotnoj odbila do Fabija Kvaljarele. Kapiten domaćih podigao je glavu i uvideo Defrela, te ga poslužio sjajnim centaršutem, koji je doveo do vođstva u 3. minutu utakmice. Pitanje pobednika 22. pogotkom u sezoni Kvaljarela je sa bele tačke rešio pitanje pobednika. Italijanski napadač igra sezonu života i nalazi se na prvom mestu liste strelaca, sa golom više od Pjoteka, a dva od Zapate.

Utakmica u Firenci između Fiorentine i Bolonje okončana je bez pogodaka i bez golova. Izabranici Siniše Mihajlovića stigli su do boda u borbi za opstanak i i dalje se nalaze iznad crte. Srpski stručnjak na prethodnih pet duela doživeo je samo poraz od Atalante. Viola danas jeste bila bolja, ali su gosti ipak uspeli da pokvre povratnički debi Vićencu Monteli. Srpski defanzivac Nikola Milenković proveo je 90 minuta na terenu, dok je poslednje minute meča odigrao i Dušan Vlahović koji je zamenio Muriela.

Duel u Ređo Emiliji takođe je okončana bez golova, a najbolju priliku da donese trijumf Parmi imao je Seravelo. Tridesetdvogodišnji napadač nije iskoristio najstrožiju kaznu u finišu prvog poluvremena. Poslednjih nekoliko minuta na ovom meču odigrao je i Filip Đuričić koji je zamenio Lokatelija.

SERIJA A, 32. kolo

Subota
SPAL – Juventus 2:1 (0:1)
(Bonifaci 49, Flokari 74 – Ken 30)

Roma – Udineze 1:0 (0:0)
(Džeko 64)

Milan – Lacio 1:0 (0:0)
(Kesi 79)

Nedelja
Torino – Kaljari 1:1 (0:0)
(Zaza 52 – Pavoleti 78)

Sasuolo – Parma 0:0

Sampdorija – Đenova 2:0 (1:0)
(Defrel 3, Kvaljarela 53)

Fiorentina – Bolonja 0:0

18.00 Kjevo – Napoli
20.30 Frozinone – Inter

Ponedeljak
20.30 Atalanta – Empoli

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter