0
Auto Moto

MOTO GP: Markes prekinuo dominaciju u Americi, prva pobeda za Rinsa

Objavljeno: 14.04.19 u 22:56

Vozač Suzukija Aleks Rins došao je do prve pobede u kraljevskoj klasi, pošto je slavio na trećoj trci sezone i prekinuo dominaciju Marka Markesa na Velikoj nagradi Amerika.

Markes je u trku ušao kao veliki favorit. U Americi je do sada bio nepobediv. Danas nije uspeo da privede trku kraju, na dvanaest kruga do kraja napravio je grešku i završio na asfaltu, nije mogao ponovo da pokrene motor i morao je ranije da završi trku.

Njegovu grešku iskoristio je Valentino Rosi koji je potom preuzeo prvu poziciju. Sve vreme u nastavku pratio ga je Rins. Četri kruga pre kraja napao je Rins prvu poziciju. Uspeo je da prestigne Rosija. ‘Doktor je pokušao u poslednjem krugu da dođe do prve pozicije, rekordne 116 u karijeri, ali će na kraju morati da se zadovolji drugom pozicijom. Na trećoj poziciji našao se Australijanac Džek Miler. Četvrtu poziciju osvojio je Andrea Dovićozo. On se na to mesto probio sa 13. pozicije i velikog duela sa Frankom Morbidelijem.

Doviciozo je zahvaljući četvrtom mestu preuzeo prvu poziciju u generalnom plasmanu i sada ima 54 boda, tri više od Rosija, a pet od Rinsa.

Ovogodišnji Moto GP šampionat nastavlja se Velikom nagradom Španije 5. maja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter