0
Auto Moto

VN KINE: Botas ispred Fetela, hoće li ova dva vozača voditi ‘ljutu’ bitku u nedelju?

Objavljeno: 12.04.19 u 17:39

Sve je spremno za kvlafikacije u Kini, drugi trening pripao vozaču Mercedesa Valteriju Botasu.

Valteri Botas imao je velikih problema tokom treninga, ali je na kraju ipak odvezao najbrži krug i odneo pobedu rezultatom 1:33.330. Iza njega bio je pobednik prvog treninga u najmnogoljudnijoj zemlji sveta Sebastijan Fetel. Nemac je kasnio 27 hiljaditih delova sekunde.

Treće vreme imao je mladi holandski vozač Maks Ferstapen, koji je i jednom momentu prijavio probleme sa menjačem. Vozač Red Bula je štopericu zaustavio na 1:33.551.

Aktuelni šampion Luis Hamilton je u Mercedesu zauzeo četvrtu poziciju, pošto je od timskog kolege bio sportiji 0.707 sekundi.

Iza Britanca su završili Niko Hulkenberg (+0.766) i Karlos Sajnc (+0.811).

Sedmo mesto zauzeo je Šarl Lekler (+0.828), koji je zbog provere sistema za hlađenje, kako su u Ferariju naveli, vozio samo 13 krugova.

Jubilarna 1.000 traka, Velika nagrada Kine, na programu je u nedelju od 8.00. Takođe, sutra ujutro su na programu kvalfikacije, a ako se po jutru dan poznaje, ovo bi mogla biti velika bitka Mercedesa i Ferarija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter