0
Ostali sportovi

VESLANJE: Svi naši predstavnici u finalima

Objavljeno: 12.04.19 u 21:42

Naši reprezentativci u subotu pre podne boriće se za odličja prvog finalnog dana 33. internacionalne memorijalne regate „Paolo D’ Aloja“

Svih pet srpskih čamaca će u subotu, 13. aprila 2019, boriti za odličja prvog finalnog dana 33. internacionalne memorijalne regate „Paolo D’ Aloja“, koja je u petak počela u Piediluku. Martin Mačković i Aleksandar Filipović su do A finala dubl skula stigli pobedom u svojoj grupi kvalifikacija s rezultatom 6:40.09. Trijumfalno do trke za medalju stigla je i Jovana Arsić u ženskom skifu. Naša reprezentativka je s vremenom 7:48.42 bila najbolja u svojoj grupi kvalifikacija. Dvojac koga čine braća Beđik, Nenad i Aleksandar, u svojoj grupi kvalifikacija s rezultatom 6:33.27 je bio treći, a isti plasman u svojoj grupi kvalifikacija skifa za lake veslače ostvario je i Miloš Stanojević (7:19.03). Zahvaljujući vremenu oba ova čamca plasirala su se u A finalae. Poslednji do okršaja za odličja stigao je Miloš Vasić u skifu. Naš reprezentativac je u svojoj grupi kvalifikacija s vremenom 7:17.68 zauzeo treće mesto čime se plasirao u polufinale. U borbi za finale bio je četvrti s 7:19.83 i tako stigao do najboljih osam, koliko će se ogledati u svim finalima.

U subotu prvi će finale veslati Stanojević u skifu za lake veslače (9,10 č). Nakon njega za odličja će se boriti Vasić u skifu (9,30 č), a potom Arsićeva u ženskom skifu (9,40 č). Finale dvojca u kojem će nastupiti braća Beđik na programu je u 10 č, dok će se 20 minuta kasnije održati trka za odličja u dubl skulu, u kojoj veslaju Mačković i Filipović. U suboru popodne na programu su kvalifikacije za nadeljna finala. Arsićeva i Stanojević će ponovo nastupiti u ženskom skifu, odnosno skifu za lake veslače, dok će od ostalih veslača biti formiran četverac skul čiji će sastav biti određen nakon subotnjih finala.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter