0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NASTAVAK SAGE: Održana sednica u vezi titule iz 1946. godine, Zvezda nije jedina koja je želi!

Objavljeno: 12.04.19 u 18:16

Nakon Crvene zvezde koja je zvanično podnela zahtev da joj titula iz 1946. bude priznata na današnjoj sednici još jedan klub je zatražio to isto.

Pomenute sezone klubovi su igrali ligu po regionima koje su imale formu šampionata. Šampionat Srbije tada je osvojila Crvena zvezda, a šampion Vojvodine bila je ekipa Spartaka iz Subotice.

Upravo su se Subotičani na današnjoj sednici javili sa željom da i njima bude dodeljena titula iz 1946. godine.

Potpredsednik Spartaka Goran Drača rekaao je da je takmičenje u pokrajini obuhvatilo više ekipa i to je jedan od razloga da u slučaju da se Zvezdi dodeli titula i njegov klub dobije zvaničnu titulu prvaka.

– S pravom polažemo pravo na tu titulu, jer je Spartak 1946. bio pobednik takmičenja u Vojvodini. Sasvim ravnopravno, tadašnji Fudbalski savez FNRJ organizovao je prvenstva na republičkom i pokrajinskom nivou, rekao je Drača.

Pravna komisija FSS u čijem su sastavu i predstavnik Crvene zvezde Dragan Milošević, kao i Partizana Vladimir Vuletić donela je odluku da se svi zahtevi dopune i dostave pisanim putem, kako bi članovi ovog tela mogli sve da analiziraju i na osnovu toga daju svoje mišljenje pred članovima Skupštine FSS.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter