0
Ostali sportovi

Rukomet Handball Kvalifijakcije za EHF EP 2020 Srbija v Hrvatska Beograd, 11.04.2019. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

PERUNIČIĆ: Kada su promenili arenu osećao sam se nepoželjno – Červar: Pokazali smo da Srbi i Hrvati mogu da sarađuju!

Objavljeno: 11.04.19 u 20:30

Srbija i Hrvatska odigrale su u meču grupe B kvalifikacija za evropsko prvenstvo odličan meč, a rezultat je bio 25:25.

Trener domaće reprezentacije Nenad Peruničić nakon meča obratio se novinarima i istakao da ima dosta mesta za napredak.

Žao mi je što nije došlo više ljudi. Čestitke kolegi Červaru. Pokazali smo karakter, srce i volju. Moramo da rastemo i protiv ovakve ekipe koja se jako dobro poznaje. Jako raznovrsno igraju. Imali smo nezrelost i svoje šanse. Ono što me brine što se neke akcije nisu ispoštovale do kraja. igralo se na pola, ne do kraja. Ne krivim Lazara, on je mlad, ali on je srednji bek i mora da ima kontrolu. POstoji veliki prostor kroz rastrčanost koju smo imali. Razumem i komšijski derbi, pritisak i sve, ali moji momci moraju da znaju da se izbore sa pritiskom. Za Hrvatsku je ovo rutina. Dobro je za momke da shvate da ima prostora za napredak, rekao je Peruničić.

Juče ste rekli da su Srbija i njen rukomet dobili udarac. Da li je 8000 gledalaca večeras uzvratilo taj udarac?

-Možda je i besplatan ulaz uticao, ne znam… Moram mirne glave ovo da govorim. Meni lično je to jako teško palo. Osećao sam se nepoželjno. I jako sam ponosan na ove ljude koji su došli. Trudio sam se da ova promena ne utiče na igrače, već bismo mogli ranije da se prilagodimo hali. Da je makar ranije došlo do ove promene, da je postojao neki dogovor, dao je odgovor Peruničić na pitanje novinara Hotsporta.

STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Lino Červar bio je zadovoljan predstavom svojih igrača.

– Teška utakmica, gledaoci su mogli da uživaju, bilo je neizvesno. Sa svim problemima sa kojima smo došli u Beograd. Naša odbrana 5-1 je dobro igledala do isključenja Davida Mandića, posle toga smo izgledali mekano. Kroz sve što je bilo na utakmici, uspevali smo da se vratimo, čak i da povedemo, taj karakter smo pokazivali i na SP. Na kraju mislim da je nerešeni ishod najpošteniji, poručuje Červar.

on je potom pohvalio organizaciju meča, kao i naše igrače.

– Moram da istaknem u poplavama onoga što se dešava na našim prostorima, igrači Srbije su pokazali visok nivo sportskog i fer ponašanja i publika je to prihvatila. Pokazali smo kako se može igrati i sarađivati uprkos svemu, ističe trener gostiju.

Iz Štark Arene – Darko Noveski i Stefan Smuđa

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter