0
Evrokupovi

ALEGRI ŽALI ZA POBEDOM: Nismo kaznili Ajaks onoliko koliko smo mogli

Objavljeno: 11.04.19 u 00:05

Trener Juventusa smatra da je njegov tim imao prostora da iz kontranapada više puta ugrozi Ajaks i odnese trijumf iz Amsterdama.

Juventus je večeras bio rezervisan i nije previše napadao Ajaks na njegovom terenu, već je pokušavao da ga ugrozi iz kontri. Iz jedne takve u nadoknadi prvog poluvremena Kristijano Ronaldo je savladao Onanu za vodeći pogodak.

– Ajaks ima odličnu pas igru na malom prostoru i napada sa mnogo igrača. Pritiskali su nas jako, a mi im nismo uzvratili kontrama onoliko koliko smo mogli. Kada krenu napred, ostavljaju jako malo ljudi da brane njihov gol i trebalo je da u takvim situacijama uradimo više – rekao je Alegri.

Iskusni stručnjak je zadovoljan kako je Danijele Rugani zamenio kapitena Đorđa Kjelinija na poziciji štopera.

– Znao sam da će odigrati dobro, jer je jedan od najboljih defanzivaca u Italiji. Samo mora da se popravi kada je u pitanju kreiranje igre iz zadnje linije.

Gol Ajaksa u prvom minutu drugog poluvremena značajno je promenio plan koji je Alegri postavio pred svoje igrače u pauzi.

– Ne mogu da kažem da nam je opala koncentracija, ali taj gol je Ajaksu doneo samopouzdanje, a na nas je delovao pomalo šokantno – poručio je Masimilijano Alegri.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter