0
Košarka

FOTO: PRINTSCREEN

SUZE VELIKOG DIRKA NA OPROŠTAJU OD DALASA: Novicki nakon partije sezone objavio da se povlači (VIDEO)

Objavljeno: 10.04.19 u 09:35

Na kraju ove sezone legendarni Nemac okončaće karijeru.

Ovo je Novicki saopštio nakon pobede njegovog Dalasa nad Finiksom od 120:109.

Fenonalnom partijom Novicki je začinio čitav događaj, pošto je ubacio najviše poena od starta sezone – 30 uz osam skokova i tri dodavanja. Zanimljivo je i to da je noćas tripl-dabl imao Luka Dončić momak kog mnogi vide kao predvodnika novog Dalasa i naslednika Novickog.

Nakon 21 sezone u istom klubu, slavni košarkaš je prelomio da će mu meč protiv ekipe Igora Kokoškova biti poslednji pod svodovima dvoran u Teksasu, a kada je to saopštio navijačima nije mogao da sakrije emocije.

(VIDEO:YouTube/House of Highlights)

– Kao što ste mogli da pretpostavite ovo je moja poslednja sezona, a ovaj meč biće poslednji na parketu mog omiljenog Dalasa, počeo je Novicki:

– Pokušavam moje joga-disanje, ali ne pomaže, ovo je vrlo emotivan momenat. Mnogim ljudima želeo bih da se zahvalim, od vlasnika, Marka Kjubana, trenera, saigrača za ovu 21 godinu, a i navijača koji su me podržavali. Mnogo sam vas ‘provozao’, kroz uspone i padove, a vi ste ostajali uz mene i na tome sam vam veoma zahvalan. Igrao sam sa preko 200 saigrača tokom karijere, svi su mi pomagali, previše ih je da bih poimence spominjao. Hvala i Sansima koji je bio ovakav, omogućivši mi da pružim dobru partiju (smeh). Jedino mi je Džamal ukrao šou (smeh). Hvala i svima vama koji ste ovde, prijateljima i porodici, ostao sam bez teksta. Bila je ovo neverovatna ‘vožnja’, veliko hvala, poručio je on, a nakon čega je prikazan i kratak film.

(VIDEO:YouTube/NBA)

Karijeru Dirk Novicki završava kao šesti najbolji strelac Dalasa svih vremena, a 2007. godine dobio je nagradu za najkorisnijeg igrača šampionata, dok je 2011. osvojio šampionski prsten. Niko od evropskih igrača nije uspeo da uradi ono što je učino igrač Meveriksa, a njegov trener Rik Karlajl istakao je da planira da Dirk igra i na poslednjem ovosezonskom gostovanju protiv San Antonija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter