0
Evropske lige

FOTO: PRINTSCREEN

SPORTING MENJA IME STADIONA: Sve u čast Kristijana Ronalda!

Objavljeno: 08.04.19 u 19:16

Zeleno-beli bi mogli uskoro da dobiju novi naziv stadiona.

Sjajnim igrama, jedan od najboljih portuglaskih igrača obeležio je ovaj vek.

Osvojio je skoro sve što se moglo osvojiti Kristijano Ronaldo na polju individualnih nagrada, ali i timskih. Pored toga što se i dalje aktivno bavi fudbalom na vrhunskom nivou nagrade ne prestaju da stižu. Poslednja u nizu trebalo bi da bude od njegovog matičnog Sportinga, iz čijeg tabora su najavili da će promentiti naziv stadiona u časti igrača Juventusa.

Ovaj stadion sada nosi naziv po osnivaču klubu Žoau Alvaladi, a ukoliko se prihvati predlog aktuelnog predsednika Federika Varandasa, dom Sportinga bi se zvao ‘Alvalade CR7’. Da bi se ova misija realizovala čeka se pristanak samog igrača, a ukoliko on da dozvolu, nakon aerodroma u Funšalu bi ovo bio drugi objekat koji nosi njegovo ime.

Ronaldo je u ovaj klub stigao još kao dečak, sa 12 godina, a njegove boje branio je sve do punoletstva kada je prešao u Manečster Junajted. Zeleno-beli dres oblačio je 23 puta, a između ostalog jednom i protiv Partizana u srpskoj prestonici u Kupu UEFA (3:3).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter