2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

BUDUĆNOST SAMOUVERENA: Ako smo mogli da srušimo, CSKA, Real i Barsu, možemo i Zvezdu

Objavljeno: 08.04.19 u 15:45

Sportski direktor Budućnosti Gavrilo Pajović je uoči finala ABA j.t.d. lige protiv Crvene zvezde izrazio veliki optimizam da Podgoričani mogu da odbrane titulu.

U reprizi finala prošle sezone, Crvena zvezda će tražiti revanš za prošlosezonski poraz od 3:1 u seriji, dok će Budućnost braniti titulu i mesto u Evroligi.

– Zvezda je izuzetno kvalitetna ekipa, koja je dominirala u ABA ligi. Doživela je samo jedan poraz od Cedevite i jedan poraz u polufinalu plej-ofa od Partizana. Radi se o moćnom i kvalitetnom rivalu, ali moćnu i kvalitetnu ekipu ima i Budućnost. Da nije tako, sigurno ne bi pobedili CSKA, Real, Barselonu, niti Cedevitu. Zvezda ima prednost domaćeg parketa, ali istu takvu prednost je imao i šampion Hrvatske – rekao je Gavrilo Pajović za ‘SportKlub’.

Sportski direktor Podgoričana ne može da obeća titulu, ali može jednu stvar.

– Titulu niko ne može da obeća. Međutim, ono što mogu da obećam je da će se Budućnost do poslednjeg atoma snage boriti za odbranu trona i ponovni plasman u Evroligu. Ponavljam, jaka je Zvezda, ali jaki smo i mi. Iluozorno je trošiti reči koliko bi bili jači da je u sastavu tima i Nikola Ivanovića. Pored toga, nadam se i verujem da će finalna serija biti istinski spektakl, da će sve proteći u sportskim tonovima, da neće biti incidenata, da će ljubitelji košarke moći da uživaju u velikoj borbi i sjajnim mečevima.

Na kraju je podsetio na ovosezonske uspehe u Evroligi.

– Da li možemo do titule? Ljudski i sportski je nadati se da možemo. Ako smo mogli da pobedimo CSKA, Real, Barselonu, Baskoniju i Cedevitu, verujem da možemo i Crvenu zvezdu – zaključio je Pajović.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter