Najbolji srpski kopljaši, Marija Vučenović i Vedran Samac već nedelju dana borave na pripremama u Portugalu zajedno sa trenerom Dragišom Đorđićem.

Tamo ih očekuju dvonedeljne pripreme pred letnju sezonu koju planiraju da započnu u maju.


Oni se nalaze u čuvenom atletskom kampu u gradu Monte Gordo, Viljareal de Santo Antonio koje se nalazi na jugu zemlje kod same granice sa Španijom.

Marija Vučenović ima lični rekord od 60.80 metara, a glavni cilj ove sezone joj je da ostvari normu za Svetsko prvenstvo u Dohi koja je 61.50m.

– Pripreme teku odlično. Sve je na svom mestu i ja se osećam super. Za sada ne znam još kada ću otvoriti sezonu, al najverovatnije će to biti u maju. Cilj mi je da što pre bacim normu za svetsko i onda polako da se pripremam za to takmičenje – rekla je Marija.

Vedran Samac treba da dobaci do 83 metra ako želi da se nađe u Dohi, krajem septembra ove godine. Njegov lični record je 80.44m.

– Stigli smo prvog aprila i ostajemo do 16-tog. Pripreme teku po planu,uslovi su izvanredni,a i vreme nas sluzi. Ono što je najvažnije je da sam zdrav i da mogu da uživam u treninzima. Što se tiče letnje sezone,planiram u maju da krenem sa takmičenjima, vezaću nekoliko mitinga i domaćih takmicenja – rekao je Vedran Samac.