0
Fudbal

SVETSKO PRVENSTVO ZA SREDNJOŠKOLCE: Fudbalska fešta mladih od danas u Beogradu

Objavljeno: 07.04.19 u 11:18

Svetsko prvenstvo u fudbalu za srednjoškolce počinje danas u Beogradu.

Večeras od 21.00 u Hali Implus pored hotela Crown plaza održaće se i Svečano otvaranje ovog takmičenja, koje okuplja oko 1.000 mladih fudbalera i pratećih članova timova.

Za naslov najbolje reprezentacije sveta boriće se 24 selekcije u muškoj i 16 u ženskoj konkurenciji. Srbija se takmiči u obe kategorije. Najveće interesovanje vlada za utakmicu dečaka Srbija protiv Brazila, koja se igra u ponedeljak  8. aprola na terenu Brodarac u Beogradu, sa početkom od 15.00.

Na sve utakmice ulaz je besplatan. Igra se na čak osam terena širom Beograda i dva terena u centru FSS u Staroj Pazovi.

– Već dva dana ekipe dolaze u Beograd. Presrećni smo jer sa pravom možemo da kažemo da će i narednih sedam dana Beograd biti svet, za najbolje mlade fudbalere. Uz utakmice, mladiće i devojke čeka razgledanje Beograda, druženje i sticanje novih prijatelja. Uvek smo bili sjajni domaćini, verujem da će tako biti i na Svetskom prvenstvu u fudbalu. Pozivam sve zainteresovane da dođu i gledaju mečeve, koji će trajati do kraja sledeće nedelje, istakao je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije, koji se na podršci zahvalio Ministarstvu omladine i sporta i Gradskom sekretarijatu za sport i omladinu Beograda.

FOTO: Školski sport Srbije

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter