0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

OBELEŽENA GODIŠNJICA VELIKOG DUELA: ‘Real iz Niša’ne zaboravlja legendarnu generaciju (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 07.04.19 u 17:32

Fudbalski klub Radnički danas obeležava 37 godina od kako je u Nišu u okviru polufinala Kupa UEFA gostovao Hamburg.

Legendarna generacija niškog Radničkog koja je bila poznata pod nadimkom „Real sa Nišave“ i praćena krilaticom i transparentom „Real iz Niša Evropom juriša, Real iz Niša sve redom šiša„! pre 37 godina dočekala je na svom terenu nemačku ekipu u meču polufinala Kupa UEFA, i Nišlije su slavile 2:1 na Čairu.

Pre ovog meča u Nišu su gostovali Napoli, Grashopers, Fejnord, Dandi, a potom u prvom meču borbe za finale „oružje je položio“ i HSV.

Pred oko 25.000 ljudi Nišlije su hrabro izašle na megdan višestruko poznatijem rivalu, a ovako je taj meč prokomentarisao Miodrag Stojiljković:

– Sećam se da smo bili neverovatno uplašeni. Dođe naš tadašnji doktor Boki i kaže: „Šta je Čairci, šta ste pognuli glave? Ajde, glava na glavu, kopita na kopitu. Izlazite napolje.“ I opet niko da krene. Onda Duca uhvati golmana Milenkovića za ruku i povede. Zajedno sa trenerom smo istrčali do centra. Stadion kao da je pukô. To je bilo nešto neverovatno, prenosi njegove reči zvanični sajt Nišlija.

Slavile su Nišlije tada sa 2:1, pogocima Sanida Beganovića i Milovana Obradovića, dok je Fon Hesen postigao jedini pogodak za goste iz Nemačke.

(Youtube/BohemiansNis)

RADNIČКI – HAMBURGER 2:1

Niš, 7. april 1982. Stadion: Čair. Gledalaca: 25.000

Strelci: Beganović u 49. i Obradović u 75. za Radnički, a Fon Hesen u 55. za Hamburger

RADNIČКI: Milenković, Gavrilović, Obradović, Bojović, Vojinović, Drizić, Stojiljković, Đorđević, Nikolić (Stanković), Aleksić (Radisavljević), Beganović

HAMBURGER: Štajn, Кalc, Groh, Jakobs (Đorđević), Heronimus, Hartvig, Milevski, Fon Hesen, Hrubeš, Vemajer, Bastrup

Tim povodom na meču poslednjeg kola ligaškog dela Superlige Srbije Nišlije su imale priliku da pozdrave tim koji je stao nadomak finala Kupa UEFA (u revanšu bilo 5:1 za Hamburger), a oni su poslali prikladnu poruku:

FOTO: STARSPORT

(Youtube/Hot Sport)

(Youtube/Hot Sport)

Sa stadiona „Čair“ – Aleksandar Ilić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter