3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Ništa od najavljene ‘borbe do krvi’, Crvena zvezda surovo nokautirala Partizan! (VIDEO)

Objavljeno: 06.04.19 u 20:01

U trećoj utakmici polufinalne serije ABA j.t.d. lige Crvena zvezda je ubedljivo savladala Partizan u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ rezultatom 84:63 i plasirala se u finale.

Dugo nijedna serija između Crvene zvezde i Partizana nije privukla toliko pažnje, ali i donela toliko tenzije, kao što je ovogodišnja u polufinalu regionalnog košarkaškog takmičenja. Ulog jeste bio veliki, a vrlo je teško reći ko je na plećima imao veći pritisak.

Crvena zvezda je, kao i u drugoj utakmici pre sedam dana, bila bez prvog organizatora igre Džoa Reglenda, a na početku su tu u timu Milana Tomića ulogu imali Kej Si Rivers i Bili Beron. I ni malo se nije osetio bilo kakav hendikep u igri crveno-belih.

Osim početnog vođstva Partizana trojkom Novice Veličkovića, sve je bilo u znaku Crvene zvezde. Usledila je neverovatna serija od 15:0, koju su povukli Dejan Davidovac i Ognjen Dobrić (ušao na početku zbog dva brza faula Branka Lazića), a nastavio ju je Bili Beron za potpuni trans u, večeras, crveno-belom ‘Pioniru’.

Zvezda je za nešto više od 12 minuta uspela da pogodi više trojki (5/10) nego u celom drugom meču. Partizan je malo toga uspevao da odbrani, a još manje da pogodi u napadu. Osim tragičnih brojki u šutu za tri i dva poena, gostujući igrači nisu uspevali čak ni slobodna bacanja da pogađaju.

Katastrofalan period igre Partizana najbolje oslikava situacija kada je Rade Zagorac fauliran pri šutu za tri poena, potom usledila i tehnička greška za Milana Tomića, te je umesto četiri laka poena sa linije penala Partizan sva četiri promašio (jedno Vanja Marinković i sva tri  Zagorac).

Na dobar ritam Zvezde se dodatno nadovezao i Stratos Perperoglu, koji je mnogo puta kroz karijeru pokazao da ima taj ‘ubilački’ instinkt u sebi.

U pojedinim momentima čak se poigravao sa odbranom Partizana, koja je delovala poprilično raštimovano i bez bilo kakve ideje i plana.

Obzirom da je Zvezda i u skoku uspevala u potpunosti da dominira i ne dozvoli rivalu gotovo ništa, frustracija crno-belih je iz minuta u minut bila sve veća. Na kraju prvog poluvremena je tim Andree Trinkijerija uspeo koliko toliko da ‘povuče ručnu’ i na poluvreme ode sa minusom od 16 poena.

Pauza između dva poluvremena je, sasvim sigurno, mnogo više odgovarala crno-belima, ali to je ostalo samo na pretpostavki. Jer nisu gosti uspevali apsolutno ništa da promene ni u nastavku.

Jednostavno, Zvezda je fizički mnogo snažnija od ‘večitog’ rivala, što je demonstrirala u gotovo svakom skoku, a kako je šut maksimalno radio u timu Milana Tomića, Partizanu nisu ostavili ni promil šanse.

Kako je meč odmicao kraju, uveliko je trajalo i raslo slavlje navijača Zvezde, dok su igrači Partizana bili sve nervozniji. Poklanjali su lopte rivalu, šutirali iz nerezonskih pozicija, naravno i promašivali, a vrhunac je bila namerna lična greška Radeta Zagorca kada mu se Filip Čović uneo u lice. Ili je barem to pokušao.

FOTO: STARSPORT

Dubioza crno-belih je iz minuta u minut bila sve veća, pogledi igrača među sobom i uzaludni tajm-auti Trinkijerija su sve govorili, a domaći su ‘namirisavši krv’ sve više ‘uništavali’ velikog rivala.

Na kraju ništa nije ukazivalo na to da su ekipe bile ujednačene i da su im pre meča davane gotovo podjednake šanse. Zvezda je prolaz u finale proslavila mnogo pre samog kraja, a Partizan je jedva čekao da se njihova agonija okonča i na kraju su meč završili sa mizernih 63 postignutih poena, odnosno, porazom od ‘minus 21’.

Najefikasniji košarkaš na meču bio je Stratos Perperoglu sa 18 poena, po 10 su ubacili Ognjen Dobrić i Filip Čović, dok su po osam postigli Bili Beron i Boriša Simanić.

U ekipi Partizana se istakao Vanja Marinković sa 12, 11 je imao Markus Pejdž, 10 Nikola Janković, a po osam Novica Veličković i Rade Zagorac.

Nestvarno deluje podatak da su Partizanovi najbolji stranci Aleks Renfro, Džok Lendejl i Bandža Si – utakmicu završili bez ijednog poena!

Crvena zvezda – Partizan 84:63 (21:13, 23:15, 20:13, 20:22)

ABA j.t.d. liga, polufinale, treći meč
Dvorana ‘Aleksandar Nikolić’.
Sudije: Sreten Radović, Sašo Petek, Mario Majkić.

CRVENA ZVEZDA: Čović 10, Perperoglu 18, Davidovac 4, Nenadić 1, Lazić, Faje 6, Beron 8, Dobrić 10, Simanić 8, Rivers 6, Cirbes 4, Odžo 9.

PARTIZAN: N. Janković 10, Pejdž 11, Si, Marinković 12, Jaramaz 6, Veličković 8, Zagorac 8, Renfro, S. Janković 3, Lendejl, Gagić 3, Nikolić 2.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

3 Komentara

    • Čečen pa vas je.. četvrti tim aba play off faze ovi ostali će vas odrati ko god da pobedi u drugom paru ćuti i ne sili se frustracije i kompleksi su čudo nije ovo finale.

      0
      0
      Odgovori
  1. Na žalost mislim da je ovde Trinkijerijeva odgovornost ogromna. Nije selektovao tim ali ova tri pojačanja koja je doveo (Janković, Renfro i Jaramaz) su katastrofa. Tolika pompa i oko drugog Jankovića a on dečko ne može da se sastavi. Zagorac igra a misli na novi angažman, Vanja večiti talenat čak je i nazadovao kod Trinkijerija. Psihološka priprema i taktika nula. Finasijski gledano i sa Čankom smo mogli da osvimo kup. Rezime: Renfro, Pejdž, Jaramaz, Janković 1 i Janković 2, Zagorac i Nikolić još večeras da dobiju ispisnicu nisu opravdali poverenje i treba pružiti šansu drugima. Toliko godina gledam košarku a večeras me prvi put bilo sramota igrača Partizana.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter