1
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

PREMIJER LIGA: Henderson sa klupe doneo Liverpulu preokret i tri boda vredna prvog mesta (VIDEO)

Objavljeno: 05.04.19 u 22:55

U premijernom meču 33. kola Premijer lige, Liverpul je kao gost posle preokreta pobedio Sautempton na ‘Sent Meriju’ 3:1 (1:1).

Četa Jirgena Klopa vikend će završiti na prvom mestu, a sve zahvaljujući Salahu i rezervisti Hendersonu. Liverpul je na ‘Sent Meriju’ gubio sa 1:0, ali je u poslednjih deset minuta stigao do tri veoma važna boda, ali idemo redom…

‘Sveci’ su poveli iz prve šanse koju su stvorili. Igrao se 9. minut kada je Betrand centrirao, Hojberg glavom spustio loptu do Longa, a Irac sa pet metara pogodio za veliko slavlje domaćih navijača – 1:0.

Liverpul je do izjednačenja mogao već u 16. minutu, Mane je pokušao glavom, ali je golman domaćina Gan bio na mestu. Ipak, u 36. minutu Liverpul se vratio u igru, Arnold je sjajno centrirao sa desne strane, a Keita je uhvatio volej za – 1:1.

U drugom poluvremenu ‘redsi’ su na sve načine pokušavali da dođu do prednosti, ali je problem bio taj što nisu mogli ni do šanse. Sreća za četu Jirgena Klopa je bila ta što ni ‘svecima’ bod nije igrao, te su se i oni otvarali. To je Liverpul znao da iskoristi i u 80. minutu je poveo sa 2:1. Henderson koji je 15 minuta ranije ušao u igru izbacio je Salaha u kontranapad, Egipćanin je pretrčao skoro pola terena, a onda preciznim udarcem savladao Gana za 1:1. Tri boda Liverpulu u 86. minutu doneo je junak meča Henderson. Firmino se prvo poigrao sa odbranom Sautemptona, onda je ubacio loptu na ‘peterac’, a reprezentativac Engleske je ubacio u gol za konačnih – 3:1.

Liverpul je tako preuzeo lidersku poziciju u Premijer ligi sa 82 osvojena boda, dva više od pratioca Mančester sitija. Ipak, ‘građani’ imaju meč manje, a neće ga igrati za vikend, jer ih očekuje duel polufinala FA kupa. Sa druge strane Sautemptonu ostaje grčevita borba za opstanak.

PREMIJER LIGA, 33. KOLO:

Petak:

Sautempton – Liverpul 1:3 (1:1)
(Long 9 – Keita 36, Salah 80, Henderson 86)

Subota:

16.00 Bornmut – Barnli
16.00 Hadersfild – Lester
16.00 Njukasl – Kristal Palas

Nedelja:

15.05 Everton – Arsenal

Ponedeljka:

21.00 Čelsi – Vest Hem

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter