0
Evropske lige

FOTO: FK Vojvodina

KRIVOKAPIĆ PRED PARTIZAN: Neka zapad bude naš

Objavljeno: 05.04.19 u 12:39

U 30. kolu Super lige Srbije, fudbaleri Vojvodine u nedelju dočekuju ekipu Partizana na „Karađorđu“.

Posle dve pobede u poslednja dva prvenstvena kola, Voša je dospela na osmo mesto na tabeli i, u slučaju trijumfa nad Beograđanima, definitivno će obezbediti plasman u plej-of, što je bio primarni cilj crveno-belih uoči starta drugog dela sezone. U slučaju remija ili poraza, Vojvodina će i dalje imati šanse da se plasira među prvih osam, ali bi u tom slučaju zavisila i od ostalih rezultata, što je nešto o čemu niko u taboru Voše ne želi ni da razmišlja.

Prema rečima šefa stručnog štaba „stare dame“ Radovana Krivokapića, igrači su konačno počeli da veruju u sopstvene mogućnosti, pa tako i protiv Partizana žele da prirede novu radost svojim navijačima.

– Posle svega što se dešavalo u prethodnom periodu, verovatno ni najveći optimisti nisu očekivali da ćemo uoči poslednjeg kola regularnog dela biti u situaciji da se borimo za plej-of. Ipak, mi koji smo bili direktni učesnici svega toga, sve vreme smo verovali i zato, po mom mišljenju, nema lepše utakmice od ove koju ćemo odigrati u nedelju. Sastaćemo se sa jednom velikom ekipom i kluba sa tradicijom koju poštujemo, ali ne treba da ih precenjujemo. Nalazimo se u mini-seriji, imamo dosta samopouzdanja i verujemo da na našem stadionu, pred našim navijačima, možemo da se izborimo za plej-of – kaže Krivokapić.

Ni na derbiju protiv Partizana, Vojvodina neće nastupiti kompletna.

– Što se tiče igračkog kadra, osim igrača koji su bili povređeni i uoči prethodne dve utakmice u Surdulici, ne možemo da računamo ni na Graovca zbog kartona, dok su svi ostali u konkurenciji za tim. Nadam se da do utakmice više nećemo imati nikakvih problema, iako je kod nas običaj da se to desi baš dan pred meč – napominje Krivokapić.

On je pozvao navijače „stare dame“ da ispune severnu i zapadnu tribinu „Karađorđa“ i svojom podrškom pomognu mladom timu crveno-belih u sudaru sa velikim rivalom.

FOTO: STARSPORT

– Znam da će sever biti naš, ali bih zamolio naše navijače koji dolaze na zapad da i zapad bude naš i znam vrlo dobro zašto to govorim. Nadam se da će svi zajedno dati podršku ovim mladim momcima da dođu do velike pobede – ističe Krivokapić.

Šef stručnog štaba Vojvodine je svestan da bi svaki drugi rezultat osim pobede „stare dame“ verovatno, umesto u plej-of, njegov tim odveo u plej-aut.

– Ne bavimo se kalkulacijama i pripremamo se tako da od prvog minuta pokažemo protivniku da želimo sva tri boda, jer samo pobeda nas sigurno vodi u plej-of. Drugog izbora nemamo i zato se za tri boda moramo boriti svim raspoloživim snagama – kaže Krivokapić.

Zbog prikazanih igara i ostvarenih rezultata, fudbaleri Vojvodine bili su mnogo puta osporavani tokom ove sezone. Ipak…

– Ovaj tim je dosta osporavan i nismo mogli da se služimo nekim velikim rečima, jer nam rezultati to nisu dozvoljavali. Ipak, u svakodnevnom radu sa njima, ja vidim koliko oni mogu. Naravno, nedostajalo je samopouzdanja, bez čega ne možete da igrate fudbal. Ja iskreno verujem da su oni konačno postali svesni svoje vrednosti, a ovo im je idealna prilika da pokažu ko su i šta su – naglašava Krivokapić.

On veruje da će ekipa uspeti da se izbori sa pritiskom koji ima pred ovaj meč, s obzirom na to da joj je praktično neophodna pobeda kako bi se plasirala u plej-of.

– Što se mene lično tiče, ja sam navikao na to i volim pritisak. Imali smo pritisak i u Surdulici i to ne možete ni da zamislite kakav, ali ja to volim, jer tako znam za šta radim i za šta se borim. To pokušavam da prenesem i na tim i zato se iskreno nadam da ćemo, posle onakvog pritiska kakav smo izdržali u prošlom kolu, uoči ove utakmice biti još jači – napominje Krivokapić.

Šef stručnog štaba Vojvodine nije želeo mnogo da govori o ekipi Partizana.

– Partizan još uvek analiziramo, pa u ovom trenutku ne mogu da kažem gde i kako ćemo pokušati da ga ugrozimo. To ćemo uraditi na preostala dva treninga koja nam predstoje do utakmice. Ipak, prema onome sa čime sam upoznat i onome koliko mi je vreme dozvolilo da pratim Partizan, znam da je nešto slabiji u defanzivnoj liniji, tako da ćemo verovatno to pokušati da iskoristimo – naglašava Krivokapić.

Pretnju po odbranu Partizana u nedelju svakako bi mogao da predstavlja i talentovani Dejan Zukić (17), koji je protiv Dinama uspeo da izbori jedanaesterac samo minut nakon što je ušao u igru, a protiv Radnika je, nakon njegovog centaršuta, protivnički igrač postigao autogol. Da sve dobije još veću težinu, treba napomenuti i to da su mu prethodne dve utakmice u Surdulici bile prva dva nastupa za seniorski tim crveno-belih.

– Ne bih pričao samo o Zukiću, već o svim mladim momcima koji, jedan po jedan, dobijaju šansu. Zukić je svoju iskoristio na veoma dobar način, ali ima tu još momaka koji zaslužuju pažnju i priliku. Za sada, najvažnije nam je da ostvarimo naš primarni cilj i plasiramo se u plej-of. Pored Zukića, u Surdulici je i Nešković dobio šansu, a na vratima prvog tima su i Topić, Savić… Žao mi je što se mali Jeličić povredio, jer je i on bio vrlo blizu tima, a tu su i Bjeković, Jakovljević, Toroman… Ako ostvarimo naš glavni cilj, svi oni će dobiti priliku da pokažu da li zaslužuju mesto u prvom timu – istakao je Krivokapić.

Početak utakmice zakazan je za nedelju od 17 časova

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter