0
Evroliga

FOTO: Eurohoops

EVROLIGA: Panatinaikos obezbedio plej-of pobedom protiv Budućnosti, ‘tripl-dabl’ Kalatesa

Objavljeno: 04.04.19 u 21:57

Panatinaikos je protiv Budućnosti bio više nego ubedljiv i na kraju je slavio sa 87:67.

Dva tima su ušla u ovaj okršaj sa potpuno različitim motivima. ‘Zelenima’ je pobeda bila preko potrebna da bi se našli u plej-ofu Evrolige, dok je podgorički tim mislima uveliko u Zagrebu gde ga očekuje ‘majstorica’ polufinala ABA j.t.d. lige.

I to se jasno videlo na parketu OAKA arene u Atini. Egal smo gledali samo u prvoj deonici, a onda je Panatinaikos u drugoj deonici stekao neophodnu veliku zalihu za miran nastavak meča.

Razlika od 13 poena na poluvremenu narasla je do 20 na kraju utakmice i nije bilo puno neizvesnosti. PAO je obezbedio svoje mesto među osam najboljih, a poznato je i da će tamo ići sa pozicije broj šest, odnosno, da će u četvrtfinalu igrati protiv Real Madrida.

Što se tiče samog meča, obeležio ga je Nik Kalates koji je ubacio 11 poena, imao 11 skokova i čak 18 asistencija. Čak 13 godina se čekalo da neko ostvari ‘tripl-dabl’ u Evroligi.

Najefikasniji je bio Džejms Gist sa 23 poena, a pratio ga je Dešon Tomas sa 17. U taboru Budućnosti, Goga Bitadze je imao 16, a 14 je postigao Noris Kol.

Evroliga, 30. kolo:

četvrtak

CSKA Moskva – Baskonija 82:78
Anadolu Efes – Olimpija Milano 101:95
Panatinaikos – Budućnost 87:67

21.00 Real Madrid – Žalgiris

petak

19.45 Fenerbahče – Makabi Tel Aviv
20.00 Bajern Minhen – Gran Kanarija
20.30 Olimpijakos – Darušafaka
21.00 Barselona – Himki

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter